PAKLEN ŽREB! Srbija izvukla Hrvatsku na Evropskom prvenstvu! Igra se u Splitu!
Foto: Fonet

biće to sjajan duel

PAKLEN ŽREB! Srbija izvukla Hrvatsku na Evropskom prvenstvu! Igra se u Splitu!

Evropsko prvenstvo će se igrati u Hrvatskoj od 12. do 28. januara sledeće godine

Objavljeno: 20:19h

Rukometaši Srbije igraće na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj u grupi A sa domaćinom, Islandom i Švedskom, odlučeno je žrebom u koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski" u Zagrebu.

Naši rukometaši su se tako našli u "grupi smrti", jer su izvukli maltene najteže rivale iz preostala tri šešira. Jasno je da će najteži meč biti protiv domaćina Hrvatske, ali izabranike Jovice Cvetkovića čeka vraški težak posao i protiv Švedske i Islanda. Radi se o skandinavskoj školi rukometa, ekipama koje neguju brzu igru, sa puno kontri, što nama u prošlosti nikako nije odgovaralo. Na kraju, Srbiju je bar malo sreća pogledala jer joj je poslala Švedsku umesto Danske, koja je iz drugog šešira mogla da dođe u grupu A. Srećom, nije, inače bi rukometaši Srbije imali još teži posao.

"Orlovi" će svoje mečeve igrati u Splitu i pokušaće da se nađu među prve tri ekipe koje će se plasirati u drugi krug. Tamo će se formirati nove dve grupe sa po šest ekipa, a mečevi u narednoj fazi igraće se u Zagrebu i Varaždinu.

U grupi B se nalaze Francuska, Belorusija, Norveška i Austrija, grupu C čine Nemačka, Makedonija, Crna Gora i SLovenija, dok su se u grupi D našli Španija, Danska, Češka i Mađarska.

Biće ovo peto uzastopno učešće izabranika Jovice Cvetkovića na šampionatima Starog kontinenta, a plasman na EP su obezbedili nakon što su bili drugi u kvalifikacionoj grupi iza Belorusije, a ispred Rumunije i Poljske.

Evropsko prvenstvo će se igrati u Hrvatskoj od 12. do 28. januara sledeće godine. Grupna faza će se igrati u četiri grada - Zagrebu, Splitu, Poreču i Varaždinu.

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.