POTAPAAAAJ! Dominantni Delfini sa 19 komada podavili nesrećne Japance! (FOTO)
Foto: Dado Đilas

ima li neko jači? Nema?

POTAPAAAAJ! Dominantni Delfini sa 19 komada podavili nesrećne Japance! (FOTO)

Surov nastup najbolje selekcije sveta

Objavljeno: 18:25h

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Svetske lige pošto je na završnom turniru savladala Japan sa 19:10.

Srbija je preskočila još jednu prepreku u Ruzi. U četvrtfinalnom duelu sa Japonom, malobrojni gledaoci su videli pravu goleadu. Za 32 minuta 29 pogodaka a moglo je da ih bude još više. Nije loše da se kaže da su igrači pre podne odradili žestok plivački trening, proveli u autobusu dva sata a zatim izašli na megdan ekipi koja kvalitetom nije dorasla ali napadaju kao osice. Kako god cilj je ostvaren a sutra se igra polufinale sa boljim iz duela SAD - Rusija.

Poučeni iskustvom sa Olimpijskih igara gde smo se dve četvrtine mučili, naši vaterpolisti su od početka zaigrali maksimalno angažovano i na poluvremenu je bilo 10:1. Japanci potpuno nemoćni, uvučeni u srpski sistem igre gde je njihiva fizička inferiornost bila lak plen za protivnika.

foto: Dado Đilas

Posle velikog odmora osetio se umor Savićevih igrača. Rasplivali su se vaterpolisti Japana, naterali Filipovića i drugove na nove napore. Goolovi su se redjali kao na traci. Uživali su gledaoci u atipičnom vaterpolu, šutevima iz daljine i lepim akcijama. Imali su i igrači Japana uspešne delove igre pa je drugo poluvreme bilo zaista lepo za gledanje.

Srpska prednost je nekoliko puta bila i deset golova.

Braća Pijetlović su odmah posle meča zaboravili Japan ali ih je obradovala vest da je sutra pre podne slobodno.

- Rutinska pobeda. Traže više plivanja, uvek imaju dodavanja u liniji. Ne mogu fizički da na pariraju. Odradili smo težak trening pre podne i ovakav umor smo očekivali. Ostaje nam da se odmorimo za polufinale i da do kraja turnira odigramo što bolje. Nama rezultat nije u prvom planu već samo jaki treninzi i uigravanje. Biće sigurno bolje u naredna dva dana. Amerikance smo lagano pobedili, Rusi se dižu i postaju ozbiljan protivnik.

Srbija - Japan 19:10 (4:1,6:0,4:3,5:6)

Dvorac vodenih sportova. Gledalaca 200. Sudije: Haz (SAD) i Temirkanov (Kazahstan). Igrač više: Srbija 3(3) Japan 5 (1).

SRBIJA: G.Pijetlović, Subotić 3, Rašović 1, Randjelović 1, Ćuk 1, D.Pijetlović 1, Ubović 4, Aleksić 1, Drašović 1, Filipović 2, Prlainović 1, S.Mitrović 3, B.Mitrović. Selektor: Savić.

JAPAN;Tanamura, Adaši, Kavamoto, Šiga 2, Jošida, Ida, Šimicu 1, Takata, Arai 2, Inaba 1, Okava 3, Araki 1, Fukušima. Selektor: Omoti

SVETSKA LIGA, ČETVRTFINALE

Italija - Australija 13:5 (3:1, 4:2, 4:1, 2:1)

Srbija - Japan 19:10 (4:1, 6:0, 4:3, 5:6)

17.40 Hrvatska - Kazahstan

19.00 SAD - Rusija

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.