SELEKTOR SRBIJE PRIŽELJKUJE HRVATE: Stevanović ima MOĆNU PORUKU - Daj Bože...
Uroš Stevanović, Foto: Pixsell/Sanjin Strukic / Pixel Media / Profimedia

optimističan

SELEKTOR SRBIJE PRIŽELJKUJE HRVATE: Stevanović ima MOĆNU PORUKU - Daj Bože...

"Delfini" imaju čemu da se nadaju u Zagrebu

Objavljeno: 22:31h

Vaterpolo reprezentacija Srbije je ponovo među najboljih osam evropskih reprezentacija, a ubedljiva pobeda nad Francuzima nam je vratila "stare" ambicije.

Selektor "delfina"Uroš Stevanović je izneo utiske nakon plasmana u četvrtfinale gde nas čeka okršaj sa svetskim šampionima - Mađarima.

- Izuzetno teška utakmica, nismo ni znali kako ćemo da reagujemo, jer je prva ozbiljnija. A, ozbiljan je i protivnik i još je eliminaciona. Dobro smo odgovorili, u prvom poluvremenu primili golove iz igrača manje i peterca. Imali smo i dosta kontrafaulova u napadu, svirali su nam i u tranziciji. To nam se malo poremetilo, ali u drugom poluvremenu su oni stali sa plivanjem. Tri teške utakmice koje su imali ostavile su im ožilja. Bili smo svežiji, rešavali situacije po dogovoru i zasluđeno pobedili - rekao je selektor Uroš Stevanović u izjavi za "Mozzartsport".

- Imali smo dovoljno vremena da se pripremimo, još od drugog kola i 6. januara. Imali smo četiri dana, jako dobro smo se spremili. Nisu baš sve stvari bile onako kako smo se dogovorili, ali najvažnije jeste bilo. Iskoristili smo njihove mane i umor. Nisu mogli da igraju u ritmu iz prve dve četvrtine, stali su, ali tako su igrali i prvi deo Evropskog prvenstva.

Vaterpolo reprezentacija Srbije
Vaterpolo reprezentacija Srbijefoto: Pixsell/Sanjin Strukic / Pixel Media / Profimedia

Ima optimističnu poruku pred nastavak turnira i ne sumnja u plasman na Olimpijske igre.

- Nisam video na momcima da osećaju veliki pritisak ili moranje da se dobije, niti sam ja spremao. Ovo je prvo takmičenje da smo kompletni, cele prošle godine nismo bili. Znao sam da dolazi trenutak kada će doći do pobeda. Bili smo strpljivi, skoncentrisani na zadatke i ono što smo radili. Sve će doći na svoje. Da li u Zagrebu ili Dohi – to ćemo videte. Daj bože i na Olimpijskim igrama.

Analizirao je narednog rivala.

- Mađari su jako dobro igrali protiv Italije i zasluženo su bili prvi. Igrali smo na turniru u Budimpešti sa njima, čak smo ovaj sastav dobili na peterce. Znamo se, to su Mađari, svetska velesila u vaterpolu. Daćemo maksimum da opet uđemo među četiri ekipe, kao i na Svetskom prvenstvu što smo uradili.

Za kraj je poželeo da "delfini" i "Barakude" međusobno odlučuju ko će u finale Ii borbu za olimpijsku vizu:

- Bilo bi odlično da se i Srbija i Hrvatska nađu u polufinalu.

Naša selekcija će prekosutra od 15.00 igrati za plasman u polufinale protiv Mađara.

Bonus video:

03:39

Nikola Rađen pratio finalnu utakmicu na Olimpijadi sa decom iz vaterpolo kampa!

(Espreso/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.