ĐERONA UKAZUJE NA VAŽNOST EVROPSKOG PRVENSTVA: "Svi znaju koliko nam je bitno!"
Selketor Srbije ukazuje na važnost takmičenja i dobrog rezultata, Foto: Marcin Bulanda / Zuma Press / Profimedia

Evropsko prvenstvo

ĐERONA UKAZUJE NA VAŽNOST EVROPSKOG PRVENSTVA: "Svi znaju koliko nam je bitno!"

Selketor Srbije ukazuje na važnost takmičenja i dobrog rezultata

Objavljeno:

Selektor muške rukometne reprezentacije Srbije, Toni Đerona, istakao je da je glavni cilj njegovog tima prolazak u glavnu rundu Evropskog prvenstva. Rukometaši Srbije su počeli okupljanje u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi, gde će završiti poslednji deo priprema za EP 2024. u Nemačkoj.

Nakon okupljanja, rukometaši će trenirati u Staroj Pazovi do trećeg januara sledeće godine, a zatim će nastaviti pripreme u Granjolersu, gde će odigrati tri prijateljska meča protiv Slovačke, Poljske i Španije. Ekipa će 10. januara 2024. putovati u Minhen.

"Orlovi" će se takmičiti u grupi sa Islandom, Mađarskom i Crnom Gorom na EP 2024. Prvi meč na kontinentalnom šampionatu igraće 12. januara protiv Islanda. Đerona je izrazio optimizam i posvećenost ostvarivanju cilja prolaska u glavnu rundu, ističući važnost priprema i zajedništva ekipe u ostvarivanju uspeha na šampionatu.

"Više smo nego uzbuđeni što smo ponovo na okupu, bez obzira na izazove koji se odnose na fizičko i zdravstveno stanje igrača. Svi smo svesni koliko je ovo EP važno, šta znači i za ovu generaciju i za poslednje tri godine koliko smo zajedno, od utakmica protiv Francuske u Zrenjaninu i Kreteju. Znamo da je ovo prilika za ostvarenje važnih ciljeva i svi smo fokusirani na zadatak", rekao je Đerona, prenosi zvanični sajt RSS.

On je istakao da će vreme do početka EP biti adekvatno iskorišćeno.

"Imamo dovoljno vremena za analizu protivnika i da u odnosu na to napravimo određene korekcije, adekvatno prosledimo informacije i dovedemo igrače na optimalno isti fizički nivo. Treba ih oporaviti, ipak dolaze iz klubova i sezone, koja uveliko traje. Prolazak u glavnu rundu i borba za olimpijske kvalifikacije je cilj broj jedan. Posvećenost, ponašanje i timski duh ove ekipe se ne dovode u pitanje", dodao je selektor Srbije.

Đerona je naveo da će pripreme u Staroj Pazovi da iskoristi da njegov tim bude u najboljem mogućem izdanju.

"Osim što ćemo se baviti modifikacijama u igri za što bolju pripremu, sve radimo misleći na utakmice koje nas očekuju u Minhenu, ali sa ciljem da se i na turniru u Španiji adekvatno spremimo. Bitno je podeliti minutažu, testirati mogućnosti i sačuvati svežinu za grupnu fazu. Spremnost igrača i fizička i psihička za to su glavni fokus pripremnig perioda", zaključio je španski stručnjak.

EP će biti održano od 10. do 28. januara naredne godine u Nemačkoj.

Bonus video:

00:40

Novak Đoković i navijači - Dejvis kup

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.