NOVA POBEDA ZA HOLANĐANINA: Verstapen pobedio u trci za Veliku nagradu Abu Dabija!
Sjajan nastup odličnog Verstapena, Foto: Bb / Panoramic / Profimedia

bravo

NOVA POBEDA ZA HOLANĐANINA: Verstapen pobedio u trci za Veliku nagradu Abu Dabija!

Sjajan nastup odličnog Verstapena

Objavljeno:

Vozač Red Bula, Maks Verstapen, ostvario je pobedu na trci Formule 1 za Veliku nagradu Abu Dabija, poslednjoj u ovogodišnjem šampionatu.

Verstappen je time ostvario rekordnu 19. pobedu u sezoni i ukupno 54. u karijeri, čime se nalazi na trećem mestu u istoriji po broju pobeda, iza Luisa Hamiltona (103) i Majkla Šumahera (91).

Verstapen je takođe postao prvi vozač u istoriji koji je vodio u 1.000 krugova tokom trka Formule 1. Holanđanin je osvojio treću uzastopnu šampionsku titulu, dok je Red Bull odbranio titulu u šampionatu konstruktora.

Na drugom mestu završio je Šarl Lekler iz Ferrarija, a treći je bio vozač Mercedesa, Džordž Rasel. Serhio Perez iz Red Bulla, iako je završio četvrti, kažnjen je sa pet sekundi, pa je konačni poredak promenjen, a Perez je pao na četvrto mesto, dok je Rasel zauzeo treće.

Ferrari je osvojio drugo mesto u konkurenciji konstruktora, sa tri boda više od Mercedesa. Da Perez nije kažnjen, drugo mesto bi pripalo Ferrariju.

Trka je bila obeležena i incidentima, uključujući sudar između Hamiltona i Gaslija, kao i kontroverzne odluke oko zamene guma i kazni.

Bonus video:

00:35

Đoković slavi poen sa srpskim navijačima


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.