On je jedini srpski političar koji je istrčao polumaraton! Još je oborio i rekord!
Foto: Zorana Jevtić

Bravo

On je jedini srpski političar koji je istrčao polumaraton! Još je oborio i rekord!

Dobro, nije ni čudno, s obzirom na to da je jedan od najboljih vaterpolista svih vremena
Objavljeno: 13:26h

Legenda srpskog vaterpola i predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić istrčao je danas svoj sedmi polumaraton, oborio lični rekord i pozvao sve da se bave trčanjem.

- Valjda su vremenski uslovi bili dobri, pa sam oborio lični rekord sa 1:41. Bilo je lepo i prijatno, mada mi se čini da je staza teža zbog Mosta na Adi. Ne znam da li rezultat važi zvanično zbog uspona, ali meni važi, to je najvažnije - rekao je Šapić novinarima.

Osvajač 21 medalje sa reprezentacijom, od čega tri olimpijske, počeo je da trči po okončanju igračke karijere 2008, kada je imao 30 godina.

- Svima toplo preporučujem trčanje. Ako neko želi da se bavi sportom, neka trči. Ja sam počeo tek posle vaterpola i otkrio sam novu dimenziju zadovoljstva. Mislim da svako može da priušti sebi sat vremena dva-tri puta nedeljno za trčanje - rekao je 38-godišnji Šapić.

On je kazao da neće prelaziti na maraton.

- To je preveliki zalogaj. Zbog moje fizičke konstitucije on bi zahtevao poseban trening i pripreme za koji nemam vremena, a i preveliki je rizik od povreda - rekao je Šapić.

BONUS VIDEO: Šetalica i transparenti Grobara na 154. Večitom derbiju

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.