MAGNUS KARLSEN IZGUBIO OD ANONIMUSA: Najbolji šahista izneo TEORIJU KOJA JE ODJEKNULA!
Karlsen nije imao sličan poraz još od 2006. godine, Foto: EPA/Ali Haider

iznenađujuće

MAGNUS KARLSEN IZGUBIO OD ANONIMUSA: Najbolji šahista izneo TEORIJU KOJA JE ODJEKNULA!

Ovome se niko nije nadao

Objavljeno: 15:38h

Magnus Karlsen, proslavljeni norveški šahista i svetski broj 1, doživeo je neočekivani poraz u meču protiv malo poznatog igrača, Ališera Sulejmanova iz Kazahstana, tokom turnira u Kataru.

Ovaj poraz se desio prvi put nakon dugog niza godina da je Karlsen izgubio od igrača sa ocenom ispod 2520 po rejtingu. Poslednji put se to dogodilo na Prvenstvu Norveške 2006. godine, kada je poražen od Beržea Ostenstada.

Nakon teškog poraza, Magnus Carlsen se oglasio na društvenim mrežama i istakao da je izgubio koncentraciju tokom meča jer je njegov protivnik "nosio sat."

Ovaj izgleda neobičan komentar sugeriše da je nešto što mu je odvlačilo pažnju tokom meča bila prisutnost sata kod njegovog protivnika, iako se to obično ne uzima kao izgovor za poraz u šahu.

- Ne želim da optužujem svog protivnika za bilo šta, bio je neverovatan i zaslužio je pobedu, ali iskreno, čim sam video da moj rival nosi sat na početku, nisam mogao da se koncentrišem - napisao je Karlsen.

- Očigledno preuzimam odgovornost za svoju nesposobnost da se na pravi način nosim sa tim mislima, ali je takođe neverovatno frustrirajuće videti da organizatori još ne shvataju ozbiljno borbu protiv varanja, da ne bude kašnjenja prenosa, da gledaoci ne šetaju salom sa pametnim telefonima.

Norvežanin je otkrio i da se tokom duela obratio sudiji.

- Pitao sam arbitra tokom duela da li su satovi dozvoljeni, a on je pojasnio da su pametni satovi zabranjeni, ali ne i analogni satovi. Čini se da je ovo protiv pravila za događaje ovakvog značaja - rekao je Norvežanin u drugom postu

Bonus video:

04:42

SRBIJA ILI ŠVAJCARSKA, KOJU ZEMLJU ĆE IZABRATI: Bio je odličan protiv Zvezde, a onda je Maleš pomenuo i reprezentaciju

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.