"MARTINATOR" PROŠAO KROZ PAKAO: Dehidrirao, a još 8 krugova do kraja trke... Lekar hteo da ga OŽIVLJAVA!
Horhe Martin je bio, Foto: EPA/HARISH TYAGI

isceđen

"MARTINATOR" PROŠAO KROZ PAKAO: Dehidrirao, a još 8 krugova do kraja trke... Lekar hteo da ga OŽIVLJAVA!

"Imao sam drhtavicu, psihički mi je bilo mnogo teško, a i na fizičkom nivou sam bio slab"

Objavljeno:

Horhe Martin je osvajanjem drugog mesta na inauguralnoj VN Indije u MotoGP-ju prišao lideru i braniocu titule Franćesku Banjaji na samo 13 bodova zaostatka u generalnom plasmanu.

Ali, Španac je za ovaj rezultat prošao kroz "pakao". Videlo se u finišu da ima određenih problema, napravio je jednu veliku grešku, mučio se sa otvorenim kombinezonom pa ga je Fabio Kvartararo u jednom trenutku pretekao, ali je "Martinator" uspeo da mu uzvrati i na kraju osvoji značajnih 20 bodova.

Posle trke, Martin je otkrio koliko se loše osećao u poslednjem delu zbog dehidratacije i da je lekar ekipe Pramak mislio da će morati da upotrebi defibrilator:

- Bio je to pakao za mene i osam krugova do kraja primetio sam da nešto nije u redu, imao sam drhtavicu, ali sam uspeo da završim. Imao sam tu tesnu borbu sa Fabiom, uzvratio sam mu kada sam morao da zatvorim odelo i onda sam mogao da budem smireniji ali taj napor me je doveo do krajnjih granica, ali Anhel Ćart je uradio odličan posao da me održi na nogama, tako da nisam pao u nesvest i mogao da se popnem na podijum - pričao je Horhe Martin pa nastavio:

- Na startu sam primetio da se previše znojim i nije normalno da se znojim pre nego što krenem u trku, ali nisam tome pridavao značaj u tom trenutku, ali na 8 ili 9 krugova do kraja sam primetio da mi je psihički teško mnogo, a i na fizičkom nivou sam bio slab, mislim da su se svi kritični trenuci malo nakupili: ne mogu da pobegnem od Peka (Banjaja), gledam TV...

Horhe Martin
foto: EPA/HARISH TYAGI

Martin je priznao da nije nosio 'kamilja leđa', bocu sa tečnošću za hidrataciju tokom trke.

- Nisam nosio kamilbek, ali to nije bio razlog, dehidrirao sam i u tom trenutku se sve iskomplikovalo. Pokušavao sam da držim oči na stazi i da se odmorim i dobijem energiju, ali u poslednjem krugu, sa sekundom i po izgubio sam koncentraciju. Izleteo sam napolje i morao sam da rizikujem u tom preticanju sa Fabiom da bih povratio četiri poena, koja mogu biti odlučujuća, nikad se ne zna - nastavio je Horhe Martin na temu.

Horhe Martin
foto: EPA/HARISH TYAGI

A tome je dodat i problem sa rajsferšlusom na njegovom kombinezonu koji se spustio.

- Proučavali smo to sa Alpinestars-om i izgleda da nisam dobro zatvorio rajsferšlus odela, ostao je malo otvoren i počeo da se otvara. Primetio sam to na osam krugova do kraja i pokušao sam da završim tako u slučaju da nisam primetio, ali kada sam video na velikom ekranu da sam pokušao da ga zatvorim, nisam mogao da na pravcu i mogao sam kasnije u krivini 11. Izgubio sam samo sekund i tada sam uspeo da povratim zaostatak za Fabiom.

Horhe Martin, Marko Beceki, Fabio Kvartararo
foto: EPA/Rajat Gupta

Bonus video:

02:24

NAJNEOBIČNIJI BAJKERI U SRBIJI: Imaju samo dve želje - da zadrže mlade na selu i pomognu siromašnoj deci

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.