DAMIR MIKEC ZA ESPRESO POSLE NOVOG ZLATA: "Bacili smo odlične Kineze na kolena!"
Damir Mikec, Foto: Starsport©

PRESREĆAN

DAMIR MIKEC ZA ESPRESO POSLE NOVOG ZLATA: "Bacili smo odlične Kineze na kolena!"

Srpski reprezentativac oduševljen je nakon novog fantastičnog rezultata

Objavljeno: 16:11h

Jedan od najuspešnijih tandema svetskog streljaštva osvojio je novu zlatnu medalju.

Damir Mikec i Zorana Arunović bili su najbolji na Svetskom kupu u Rio De Žaneiru u disciplini miks vazdušni pištolj na 10 metara.

Nakon novog fantastičnog rezultata koji su ostvarili, srpski reprezentativac izdvojio je vreme i iz dalekog Brazila za naš portal ekskluzivno preneo utiske sa takmičenja.

- Posle prvog dana Svetskog Kupa kada je na programu bilo pojedinačno takmičenje, gde sam osvojio 10. mesto, ostala je velika žal što nisam ušao u finale, među 8 najboljih, od čega me je delio svega jedan krug. To mi je teško palo, kao i Zorani koja se takođe nije plasirala u svom pojedinačnom nastupu - počeo je priču Damir i zatim dodao:

- Skupili smo snage za miks, da što bolje nastupimo i na neki način osvetimo slabije izdanje prethodnog dana, u čemu smo i uspeli! Bili smo na veoma visokom nivou, završili smo prvi u osnovnom delu, a onda i bacili odlične Kineze na kolena, finale smo otpucali maestralno, maltene bez ijedne greške, i okačili zlatne medalje oko svoga vrata! Na kraju se vraćamo kući presrećni - izjavio je srpski reprezentativac u streljaštvu.

Damir i Zorana osvojili su pet medalja ove godine u miks parovma na velikim takmičenjima.

Podsetimo, kada je reč o takmičenju u Brazilu, srpski tandem je u kvalifikacijama bio prvi sa pogođenih 580 krugova, dok je u finalu savladao kineske strelce Ve Kijan i Šualang Bu sa 17:9.

BONUS VIDEO:

40:35

USIJANJE DANA 10.08.2021. VATEROPLISTI LAZIĆ, DEDOVIĆ, RAŠOVIĆ I STRELAC MIKEC: OLIMPIJSKE IGRE U BOJAMA SRBIJE

(Espreso/Miloš Dreković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.