PRAVIĆE PARE I U STARAČKOM DOMU: Zarađivali su milione na terenu, ali od kad su u penziji zarađuju trostruko više! (FOTO)
Foto: AP/Profimedia

OGROMNE SUME

PRAVIĆE PARE I U STARAČKOM DOMU: Zarađivali su milione na terenu, ali od kad su u penziji zarađuju trostruko više! (FOTO)

Poznati sportisti se okrenuli drugim oblastima i zaradili ogorman novac
Objavljeno:

Istina je da sportisti zarađuju ogormne količine novca od ugovora sa velikim klubovima, tako da im penzija ne treba jer mogu da uštede dovoljno za dane po završetku karijera, ali mnogi od njih se bave drugim poslovima po prestanku bavljenja sportom i zarađuju više novca nego na vrhuncima sportskih uspeha.

Evo liste proslavljenih sportista koji su zaradili više nakon sportskih uspeha, pa su nastavili da ih nižu na biznis planu.

1. Majkl Džordan kao promoter svetskog brenda "Najk" zarađuje 110 miliona dolara.

foto: AP

2. Pored reklamnih ugovora sa brendovima poput Adidas, H&M, Kent & Curwen, poznati fudbaler Dejvid Bekam poseduje veliki broj nekretnina, kao i investicioni fond. Njegovo bogatstvo se procenjuje na 65 miliona dolara.

foto: Reuters

3. Bivši igrač golfa, Arnold Palmer je nakon završetka karijere uspeo da zaradi 40 miliona $ u raznim oblastima, od sporta, preko ugostiteljstva i marketinga.

foto: Reuter

4. Džunior Bridžmen, bivši NBA igrač poseduje lanac restorana i preduzetnik je u srcu. 32 miliona je njegova suma.

foto: AP

5. Džeri Ričardson, bivši igrač američkog fudbala, koji poseduje Carolina Panthers tim uspeo je da zaradi 30 miliona $.

foto: Reuter

6. Džek Niklaus je još jedan igrač golfa koji je dobro iskoristio povlačenje iz sporta, poseduje linije odeće, upravlja licenciranjem video igrica, a bavi se i proizvodnjom vina. Dosta dobro je zaradio oko 26 miliona$.

foto: Reuter

7. Šekil Onil je iskoristio blistavu karijeru i zaradio veliki novac na televiziji, filmu i od muzičkih aranžmana. Zvezda NBA teža je za 22 miliona nakon završetka karijere.

foto: Printscreen/youtube/Ximo Pierto

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.