JOŠ 3 MEDALJE: Perišić 'pretukla' Hrvaticu ponosnu na "OLUJU" pa uzela ZLATO, Takov BRONZANI, Gardašević dominirala
Ćećilija Kastro Burgos i Aleksandra Perišić, Foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

evropske igre

JOŠ 3 MEDALJE: Perišić 'pretukla' Hrvaticu ponosnu na "OLUJU" pa uzela ZLATO, Takov BRONZANI, Gardašević dominirala

U finalu, Aleksandra je ubedljivo pobedila špansku takmičarku Ćećiliju Kastro Burgos sa 2:0 i tako osvojila zlato

Objavljeno:

Sportisti Tima Srbija nižu medalje na Evropskim igrama u Poljskoj. Nakon osvojenih pet medalja naših kajakaša, danas su naši tekvondisti zablistali osvojivši jedno zlato i jednu bronzu.

Aleksandra Perišić okitila se najsjajnijim odličjem u težinskoj kategoriji do 67 kg, dok je Stefan Takov osvojio bronzu u kategoriji do 74 kg.

Sjajna Aleksandra Perišić na putu do najsjajnijeg odličja je prvo pobedila Izabelu Faber iz Luksemburga, potom je bila bolja od Ivete Jirnakove iz Češke, dok je u polufinalu savladala Hrvaticu Mateu Jelić, olimpijsku šampionku koja je medalju slavila proslavom i veličanjem "Oluje" uz pesme Tompsona.

U finalu, Aleksandra je ubedljivo pobedila špansku takmičarku Ćećiliju Kastro Burgos sa 2:0 i tako osvojila zlato.

- Osećam se neverovatno, verovala sam u taktiku koju je moj trener spremio, znala sam šta radim, znam da mogu da dobijem, znam da sam bolja od svih ovde. Imala sam neke kikseve ove godine, ali ipak je došao rezultat na poslednjem turniru za ovu polusezonu. Mislim da ću sad biti čak peta na olimpijskoj rang listi, a prvih pet direktno ide na Olimpijske igre. Naravno, sad je tek polusezona, imamo još puno takmičenja, ja se nadam da ću sa trenerom vredno raditi i da ću doći do najsjajnijih medalja i otići na Olimpijske igre - izjavila je Aleksandra Perišić.

Stefan Takov je u prvom kolu bio bolji od Francuza Atmana Butujaka, dok je u četvrtfinalu pobedio Eltaja Gafarova iz Azerbejdžana. Naš tekvondista je u polufinalu poražen od strane Zuraba Kincurašvilija iz Gruzije, ali je u meču za bronzu trijumfovao nad Kalojanom Binevim iz Bugarske rezultatom 2:1 i tako doneo Srbiji šestu po redu medalju na ovom takmičenju.

- Drago mi je da sam uspeo da se izborim u trećoj rundi, posle 1:1 u rundama, uspeo sam da pokažem svoj kvalitet i da dođem do ove bronzane medalje. Jako napeta sezona, pogotovu jun i jul, to je već kraj polusezone, tri glavna takmičenja su održana u roku od mesec dana, teško je ispratiti taj tempo. Ja sam srećan i zadovoljan što sam uspeo da osvojim medalju i na Svetskom prvenstvu i ovde, na Evropskim igrama, i nadam se još boljim rezultatima u budućnosti - rekao je Stefan Takov.

Stefan Takov
foto: EPA/Francisco Guasco

Takođe, Milica Gardašević je osvojila zlatnu medalju u disciplini skok udalj na Ekipnom prvenstvu Evrope koje se održava od 20. do 25. juna u Šleziji u okviru Evropskih igara Krakov Malopolska 2023. Milica je imala najbolji rezultat u svojoj disciplini u sve tri divizije Ekipnog prvenstva Evrope i zasluženo je osvojila zlatnu medalju.

Milica Gardašević
foto: Starsport©

Iako je Ekipno prvenstvo Evrope takmičenje koje je održano zasebno od takmičenja u ostalim sportovima na Evropskim igrama, odlukom Evropskih olimpijskih komiteta i Evropske atletske federacije, medalje osvojene na ovom takmičenju ulaze u bilans osvojenih medalja na Evropskim igrama.

Bonus video:

00:22

Belgija je prvak Evrope

(Espreso/OKS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.