ŠOK ZA SRBIJU! Španci nam OTELI desnog beka - "orlovi" ostali bez "suvog zlata"
Navijači Srbije, Foto: Starsport©

grom iz vedra neba!

ŠOK ZA SRBIJU! Španci nam OTELI desnog beka - "orlovi" ostali bez "suvog zlata"

Talentovani igrač promenio reprezentaciju

Objavljeno: 18:39h

Srbija je definitivno ostala bez talentovanog desnog beka koji se odlučio za mladu reprezentaciju Španije, iako je upisao debi za "orlove".

Naime, Aleksandar Cenić se nalazi na spisku Španije za Svetsko prvenstvo i već danas ima priliku da zaigra za novi tim u meču protiv Japana.

19-godišnji Cenić pokriva poziciju koja je deficitarna u rukometnoj reprezentaciji Srbije, kako juniorskoj, tako i seniorskoj.

Selektor mladog tima, Đorđe Teodorović je na Svetsko prvenstvo otišao samo sa jednim desnim bekom, Boškom Stanisavljevićem iz Radničkog iz Kragujevca, dok Đerona u A timu tu rotira Miloša Orbovića, Predraga Vejina i Jovicu Nikolića.

Inače, Cenić je za Srbiju već debitovao. Dok je naastupao za mlade selekcije, kod Tonija Đerone je dobio priliku i u seniorskom timu, na prijateljskom meču sa Slovačkom u Bratislavi. Međutim, nakon toga ga više nije bilo na spisku nijedne selekcije, što je Španija iskoristila.

Ukoliko debituje za Španiju, srpski dres Aleksandar Cenić može da obuče ponovo za tri godine. Rukomet pruža priliku promene "državljanstva", pa Cenić možda i nije potpuno izgubljen za orlove.

(Espreso/24 Sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.