ZA ISTORIJU! Crvena zvezda je na kolenima, imamo novog šampiona Srbije! (FOTO)
Foto: Promo

minimalac, ali...

ZA ISTORIJU! Crvena zvezda je na kolenima, imamo novog šampiona Srbije! (FOTO)

Zvezda je do kraja utakmice pokušavala da dođe do produžetka, tri minuta pre kraja Milinković je povukao sa leda i golmana Vitalija Belinskog, ali "Crveno-beli" nisu uspeli da postignu drugi gol, pa je Beograd mogao da počne proslavu prve titule u klupskoj istoriji
Objavljeno:

Hokejaši Beograda novi su šampioni države u hokeju na ledu.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Beogradski klub i u drugom meču finala plej-ofa Prvenstva Srbije savladao je gradskog rivala Crvenu zvezdu sa 2:1 (1:0, 0:1, 1:0) i ukupnim rezultatom 2-0 u seriji osvojio prvi trofej šampiona države u klupskoj istoriji.

Srpskog MOL ligaša je do trijumfa u izuzetnom meču igranom u novosadskom "Spensu" odveo slovački internacionalac Samir Saliji koji je sa dva gola u "pauer pleju" u prvoj i trećoj trećini doneo prednost svom klubu.

foto: Promo

Ruski napadač Aleksandar Zubricki doneo je izjednačenje "Crveno-belima" sjajnim udarcem u drugom delu igre, ali je Saliji pogotkom 11 minuta pre kraja doneo veliku pobedu Beogradu. Meč u Novom Sadu bio je mnogo neizvesniji nego onaj u sredu igran u "Pioniru" (Beograd slavio sa 7:2), Zvezda je pružila izuzetan otpor favorizovanom rivalu, ali nije uspela da izbori odlučujuću treću utakmicu u seriji.

foto: Promo

Beograd je poput prvog meča rano stigao do vođstva, golom Samira Salijija na isteku petog minuta, realizovavši tako "pauer plej" koji je zaradio samo devet sekundi pre toga. I u nastavku prvog dela igre, imao je blagu inicijativu, ali kako je vreme odmicalo, Zvezda se sve više oslobađala pritiska i počinjala da sve ozbiljnije preti. Vrlo angažovana igra u napadu tima Nenada Milinkovića urodila je plodom u trećem minutu nastavka kada je Aleksandar Zubricki sjajnim udarcem iz daljine, iskosa sa desne strane, "pocepao" mrežu u daljem uglu gola Alekseja Trifonova. "Crveno-beli" su i posle tog gola nastavili sa hrabrom i agresivnom igrom, ali promene rezultata nije bilo. I treći period protekao je u veoma otvorenoj igri, da bi gol ponovo bio viđen u "pauer pleju" u 49. minutu. Nemanja Janković je sa desne strane prebacio pak na visinu bulija na levoj, odakle je Samir Saliji ponovo pogodio za drugo vođstvo Beograda.

foto: Promo

Isti igrač mogao je i do het-trika samo pola minuta kasnije, ali je njegov šut zaustavila stativa. Dva minuta kasnije i Zvezda je imala priliku, a novu sjajnu "bombu" Zubrickog krajnjim naporom preko prečke je prebacio Trifonov. Zvezda je do kraja utakmice pokušavala da dođe do produžetka, tri minuta pre kraja Milinković je povukao sa leda i golmana Vitalija Belinskog, ali "Crveno-beli" nisu uspeli da postignu drugi gol, pa je Beograd mogao da počne proslavu prve titule u klupskoj istoriji.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.