Srbija uzela duplu krunu, a Zorana srušila svetski rekord! (FOTO)
Foto: Streljački savez Srbije

Veliki uspeh strelkinja

Srbija uzela duplu krunu, a Zorana srušila svetski rekord! (FOTO)

Zaključno sa takmičenjem pištoljem za dame Srbija je za sada na EP u Mariboru osvojila devet medalja
Objavljeno:

Srbija je osvojila duplu krunu u takmičenju pištoljem za dame na Evropskom prvenstvu u Mariboru. Zorana Arunović se okitila pojedinačnim zlatom sa novim svetskim rekordom (246,9 krugova), a najviše je doprinela je što je naša nacionalna selekcija ovim oružje , u kojoj su uz nju gađale Bobana Veličković i Jasmina Milovanović, okitila ekipnom titulom.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Zorana Arunović je u finalu blistala. „Krivac“ je što je borba za zlato pištoljem bila jedna od „dosadnijih“ nadmetanja za najsjajnije odličje na šampionatu u Mariboru. Kad je sredinom finala preuzela vođstvo konstantno je uvećavala prednost nad rivalkama.

foto: Streljački savez Srbije

Na kraju finala je skupila ogromnih 7,4 kruga više od drugoplasirane Olene Kostevič (Ukrajina), koja je branila titulu.

Naša reprezentativka je fenomenalno finale završila u velikom stilu pogodivši maksimalnih 10,9 krugova u poslednjem hicu. Osvojila je drugu seniorsku pojedinačnu medalju na Evropskim prvenstvima, posle bronze u Đeru 2016.

Arunovićeva je i najzaslužnija za ekipnu titulu Srbije. Naš tim, vicešampionke sa prethodnog EP, je bio među ozbiljnim favoritima za odličje vazdušnim pištoljem, što su devojke već na početku kvalifikacija pokazale.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.