ZVANIČNO! Počinje uvertira za Evropsko prvenstvo u atletici! (FOTO)
Foto: Promo

Srećno, beograde!

ZVANIČNO! Počinje uvertira za Evropsko prvenstvo u atletici! (FOTO)

Dugo naš glavni grad nije imao privilegiju da organizuje ovoliko važne događaje kraljice sportova
Objavljeno:

Kraljica sportova stigla je u prestonicu Srbije. Prvenstvo Balkana u dvorani danas su zvanično otvorili predsednik Balkanske atletske federacije Dobromir Karamarinov, predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović i predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević u Kombank Areni. Ljubitelji atletike, kao nikada do sada, imaće priliku da u Beogradu uživo isprate asove balkanske atletike.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Balkanijada je uvertira takmičenju koje svi sa velikim nestrpljenjem isčekujemo, Evropskom atletskom prvenstvu u dvorani (od 3. do 5. marta 2017). Prisutnima se prvo obratio predsednik Balkanske federacije:

- Ovo je istorijsko izdanje Prvenstva Balkana u dvorani. Prvi put će biti održano u Beogradu, u fantastičnoj Kombank Areni. Uveravam vas da je ovo izvanredan objekat koji pruža odlične uslove za atletiku. Ujedno prvi put u Beogradu će se održati i Evropsko prvenstvo u dvorani i siguran sam da će biti najbolji događaj ikada. Želim sreću svim učesnicima i da postignu bolje rezultate nego što su planirali - rekao je Karamarinov.

foto: Promo

Najbolji atletičari Srbije i Balkana bore se za nove medalje, rekorde i imaju priliku da prvi osete čari beogradske Arene koja je spremna da ugosti atletske zvezde Evrope. Ukupno 300 takmičara iz 16 zemalja Balkana izašlo je danas na atletski stadion u Areni gde će pokazati svu raskoš ovog sporta.

Predsednik Atletskog saveza Srbije, Veselin Jevrosimović pozdravio je sve prisutne i rekao je da ne može da bude ponosniji što se jedno ovakvo takmičenje održava pod njegovim mandatom. Balkanijada 2017. poslužiće kao neka vrsta test takmičenja za EP, što nam govori da će biti najbolje organizovana Balkanijada ikada, u najlepšem ambijentu i na najvišem mogućem nivou organizacije po standardima Evropske atletske federacije.

foto: Promo

Predsednik skupštine grada Beograda, Nikola Nikodijević proglasio je takmičenje otvorenim:

- Dobrodošli u Beograd, osećajte se kao kod svoje kuće. Zadovoljstvo mi je što sam danas sa vama i što vidim jednu potpuno drugačiju i prelepu Kombank arenu koja je napravljena za sve vas. Atletika je sport koji je doneo puno radosti u prethodnih nekoliko decenija, a sada je došao trenutak da se i mi atletici odužimo na pravi način. Želim svim sportistima puno sreće i pozivam sve Beograđane da dođu i bodre naše atletičare kao i goste iz inostranstva. Proglašavam Balkansko prvenstvo otvorenim - istakao je.

BONUS VIDEO: Ludačka završnica utakmice Partizan - Zadar!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.