"ŠAHOM DO SLOBODE!" Srbija uvela pravilo, ZATVORENICI NA INTERKONTINENTALNOM TURNIRU U TRADICIONALNOM SPORTU!
Šah, umni sport, Foto: Profimedia

ZVUČI ODLIČNO!

"ŠAHOM DO SLOBODE!" Srbija uvela pravilo, ZATVORENICI NA INTERKONTINENTALNOM TURNIRU U TRADICIONALNOM SPORTU!

Prošle godine je ekipa Srbije sastavljena od osuđenika

Objavljeno:

Svetska šahovska federacija FIDE prošle godine je pokrenula projekat “Šahom do slobode” koji je namenjen osudjenim i pritvorenim licima širom sveta.

Glavni inicijator ovog projekta je šerif Mikhail Korenman iz Čikaga koji u Americi već duži niz godina uspešno realizuje obuku i takmičenja zatvorenika.

Čovek koji je naučio Kasparova da igra šah: Karpov je protivnike davio kao zmija žabu, dok nije doživeo nervni slom

Šahovski savez Srbije se od samog početka uključio u ovaj nesvakidašnji projekat FIDE i predstavlja jednu od najaktivnijih federacija. Uspostavljena je saradnja sa Upravom za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde Republike Srbije i nekoliko Kazneno-popravnih Zavoda u Srbiji.

Prošle godine je ekipa Srbije sastavljena od osuđenika iz Kazneno-popravnog zavoda u Beogradu (Padinska skela) učestvovala na prvom onlajn interkontintentalnom prvenstvu u šahu. Ove godine prvenstvo će se održati 13-14. oktobra, a Srbija će imati četiri tima u konkurenciji muškaraca (Padinska skela i Zabela Požarevac), žena (Požarevac) i omladinaca (Kruševac).

GAZDA JEZDA MU PLATIO 5 MILIONA DOLARA ZA MEČ, AMERIKANCI GA JURILI KAO ZVER: Ovako je UHAPŠEN šahovski GENIJE

U sklopu pripremnih aktivnosti održani su turniri u više kazneno-popravnih ustanova, a danas je prva tabla reprezentacije Srbije velemajstor Aleksandar Inđić odigrao simultanku u prostorijama Kazneno-popravnog doma u Padinskoj skeli.

(Espreso/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.