MILICA MANDIĆ POSTALA KOMENTATORKA, POUČNE IZJAVE DVOSTRUKE OI ŠAMPIONKE: "Novac mi nikada nije bio motivacija"
Milica Mandić, ponos Srbije, Foto: Prinstcreen/RTS

prvo zlato srbije!

MILICA MANDIĆ POSTALA KOMENTATORKA, POUČNE IZJAVE DVOSTRUKE OI ŠAMPIONKE: "Novac mi nikada nije bio motivacija"

Ona je opisala sebe kao borca tokom cele karijere, pogotovo tokom Londona

Objavljeno:

Srpska tekvondo legenda Milica Mandić napustila je sport u kojem je bivstvovala 20 godina, u kojem je bila dvostruki nosioc zlatne medalje na OI (2012. i 2020.).

Nakon Olimpijskih igara u Tokiju ona je odlučila da napusti tekvondo i da se posveti privatnom životu i nekim drugim funkcijama u svetu sporta.

1 / 14 Foto: Marko Nikolić

- Tokio 2020. bilo je moje zadnje takmičenje, bilo je veoma srceparajuće za mene. Ali po prvi put u životu pronašla sam unutrašnju snagu da postepeno sagledam sve što sam doprinela u ovih 20 godina treniranja. - Naznačila je dvostruka šampionka na OI.

- Nikada nisam pomislila da će se sve ovako završiti. Bilo je to zanimljivo putovanje. - Dodala je Milica.

NESTVARAN GEST! Pogodite ko je istetovirao lik Milice Mandić preko CELE NOGE! (FOTO)

Miličino prvo zlato dogodilo se u Londonu 2012. godine i to je ujedno prva zlatna medalja koju je Srbija osvojila kao nezavisna država. Njena ostvarenja u tekvondu su popularizovale tekvondo brzinom svetlosti u regionu.

- Pre Londona, niko nije znao za tekvondo, niko nije znao pravila. Magično posle moje prve medalje, svi su znali sve!

MILICA MANDIĆ JE KRALJICA SRBIJE: 1 detalj sa dočeka govori VIŠE OD 1000 REČI! (VIDEO)

- Zapravo, to je bio cilj mene i mog trenra, da pokažemo celoj naciji da je tekvondo lep sport koji gradi izvaredan karakter, takođe pruža sjajnu formu, kako na profesionalnom tako i na rekreativnom nivou. - Istakla je Milica.

Ona je opisala sebe kao borca tokom cele karijere, pogotovo tokom Londona, i zahvalna je njenom treneru jer je prepoznao i imao puno poverenje u njene mogućnosti. Međutim, Tokijo je bio malo drugačiji izazov.

- U Japanu bilo mi je skoro 30, a tada čovek sagledava različite aspekte života: moj privatan i porodični život bili su tada sasvim drugačiji. Doduše, kada sam stigla do finala rekla sam sebi 'Uredu, bila si već ovde, samo se opusti'. To je zaista pomoglo da pridobijem snagu i dodatnu koncentraciju. - Priznala je Milica.

Milica Mandić
foto: Tekvondo klub Galeb

Milica da je nakon 2020. u Tokiju bilo pravo vreme da napusti sport.

- Iskreno, kada si na vrhu profesionalnog sporta to na neki način postaje zavisnost, sav taj adrenalin. Naravno, ja sada imam mnogo više vremena i za sebe i porodicu, ali ponekad osećam prazninu zbog nedostatka tog takmičarskog osećaja. - Rekla je ona, pa pritom dodala:

- To nije lako ni za jednog soprtistu, nikada mi novac nije bio motivacija. Za mene je najvažnije da osećam strast i ljubav.

MILICA MANDIĆ PLAKALA U BEOGRADU: Emotivni momenti, odmah je usledio zagrljaj TIJANE BOGDANOVIĆ!

Kada se pojavila prilika da komentariše Svetsko prvenstvo u tekvondu, Milica je raspoloženo prihvatila zadatak.

- Dala sam mnoštvo intervjua kao sportista, sada sam na drugoj strani kamere, to je nešto sasvim drugačije. Meni se to dopada, stvarno uživam kada sam okružena sportistima. Za mene, to je zdrava sredina, mi smo svi jedna velika porodica. - Nagovestila je Milica.

Tokom Svetskog prvenstva u Parizu 2022. godine, Milica je imala nesvakidašnju priliku. Naime, Eni-Karolin Grafe je nasumično takođe postala komentator nakon sportske karijere, pa su tako dve finalistkinje u Londonu zajedno sumirale događaje iz Pariza.

Milica Mandić
foto: Dado Đilas

Kada se priča o njenim budućim željama, Milica je objasnila da je ovde da uči i da je veoma uzbuđena što se tiče komentarisanja.

- Počeću tako što ću učiti od najboljih. Mislim da bih volela da nastavim svoje usavršavanje na tom polju. Uvek sam uživala gledajući takmičenja, zaista se mogu poistovetiti sa njihovim mukotrpnim radom i osećanjima. - Zaključila je Milica.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.