Makedonci ribarima isekli mreže i napravili fenomenalan uspeh na Mundijalu! (VIDEO)
Foto: Reuters

rukometno sp

Makedonci ribarima isekli mreže i napravili fenomenalan uspeh na Mundijalu! (VIDEO)

Gubili su Kire Lazarov i društvo do pred kraj meča sa Islanđanima, ali su uspeli da izbore remi (27:27) i za protivnika u osmini finala izaberu Norvežane
Objavljeno:

Island je dobio prvo poluvreme duela za treće mesto u grupi B Svetskog prvenstva, ujedno i izbegavanje šampiona i domaćina turnira Francuza u prvoj rundi nokaut faze.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Tih dva razlike (15:13) su se u nastavku povećavali i do pet (24:19), međutim, Lazarov (sedam pogodaka), Manaskov i Georgijevski (po pet) su dali gas u finišu.

Čak su i poveli u dva navrata, imali pobedu u rukama, ali su srećni i zbog boda.

"Ribari" su dali poslednji gol na utakmici, za 27:27 i izlazak na crtu najvećem favoritu šampionata.

Francuska je trijumfom nad Poljskom (26:25) zadržala maksimalan učinak u grupi A na putu ka odbrani titule osvojene u Kataru pre dve godine.

U istoj grupi, Rusija i Brazil su se borili za treće mesto (Norveška bi bila druga i bez ubedljive pobede protiv Japana - 38:23) i lakšeg rivala u osmini finala.

Posle velike borbe i preokreta (celo prvo poluvreme gubili, najviše tri razlike) u nastavku, Rusi su pobedili 28:24 i Brazilce ostavili na četvrtoj poziciji. Značajnom trijumfu najviše su doprineli Šelmenko i Kovaljev sa po pet golova, kao i golman Kirejev sa 14 odbrana.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.