SPORTISTA - PREDSEDNIK SRBIJE: Ko je vaš izbor - Bodiroga, Đoković, Divac ili Vidić? (VIDEO) (ANKETA)
Foto: Printscreen

VI BIRATE

SPORTISTA - PREDSEDNIK SRBIJE: Ko je vaš izbor - Bodiroga, Đoković, Divac ili Vidić? (VIDEO) (ANKETA)

Sve češći je slučaj da se sportisti u Srbiji angažuju u političkom životu, a ovo je naš predlog ko bi mogao da se kandiduje na predsedničkim izborima 2017.
Objavljeno: 14:57h

Srbiju sledeće godine očekuju predsednički izbori, a već je počelo i sa kampanjom, ali i sa licitiranjem imena kandidata, iako oni zvanično nisu raspisani.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Poslednjih godina nije strana pojava u našoj zemlji da se bivši sportisti angažuju u politici, a vrlo često se pojavljuju i informacije da će neki od njih se i zvanično kandidovati.

Pobednik naše ankete je Novak Đoković sa 315 glasova, drugi je Dejan Bodiroga sa 164, treći je Nemanja Vidić sa 86, a poslednji Vlade Divac sa 36.

Poslednji u nizu takav slučaj jeste vest od pre nekoliko dana da bi nekadašnji proslavljeni košarkaš Dejan Bodiroga mogao da uzme učešće u predsedničkoj trci i to kao kandidat opozicije na izborima 2017. godine.

foto: Profimedia

Bivši reprezentativac ovenčan medaljama, priznanjima i dostignućima spada u red najcenjenijih sportista u Srbiji, a ima i funkcionerskog iskustva po završetku karijere.

Bio je generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije, a potom je postao član Borda FIBA. U međuvremenu se bavi i privatnim biznisom i ima firmu koja se bavi proizvodnjom pametnih električnih brojila.

foto: Profimedia

Novak Đoković je sigurno sportista koji bi dobio najveći broj glasova u istoriji izbora u Srbiji ako bi se ikada kandidovao za predsednika ili bilo koju političku funkciju.

Razloge ne moramo previše ni da vam pominjemo, jer nema tog Srbina koji do detalja nije upoznat sa životom i karijerom najboljeg srpskog sportiste svih vremena i miljenika nacije.

foto: Damir Dervišagić

Vlade Divac je takođe proslavljeni košarkaš i jedan od omiljenih sportista u narodu. Karijera ovenčana medaljama i uspesima, a do pojave Đokovića bio je najpoznatiji Srbin na svetu zbog onoga što je ostvario u NBA.

Ima razvijen privatni biznis i u SAD i u Srbiji, a poznat je kao jedan od najvećih humanitaraca u našoj zemlji koji je pokrenuo sopstvenu humanitarnu organizaciju "Fondacija Snežana i Vlade Divac" za pomoć mnogobrojnim ljudima u zemlji i svetu.

foto: Dado Đilas

Do pre par meseci bio je na čelu Olimpijskog komiteta Srbije, a pošto mu je istekao i drugi mandat, vratio se u Sakramento gde u Kingsima obavlja ulogu potpredsednika i generalnog menadžera u Kingsima.

Nemanja Vidić je jedan od najuspešnijih i najpoznatijih srpskih fudbalera u svetu. Prvi je Srbin koji je bio kapiten nekog engleskog kluba i to ne bilo kog nego Mančester junajteda čija je postao ikona zahvaljujući svojim igrama, a navijači su mu čak spevali pesmu koja se i dalje povremeno može čuti sa tribina "Old Traforda".

foto: Profimedia

Ono čime je sigurno kupio srpski narod jeste segment koji mu je legendarni ser Aleks Ferguson posvetio u svojoj autobiografiji kada je ispričao kako mu je Vidić jednom prilikom rekao da u slučaju izbijanja rata na Kosovu, on mora da dođe u Srbiju da je brani.

- Prišao mi je 2009. godine i rekao da će ga možda pozvati u vojsku. Kada sam ga zabrinuto pitao kako to misli, odgovorio mi je: 'Kosovo. Idem, to je moja dužnost'. Imao je taj pogled u očima - napisao je Ferguson.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.