SVET BRUJI O POTEZU RUSKIH BLIZNAKINJA: Podržale Putina, pa uradile ovo sa spornim slovom 'Z'! (FOTO)
Dina i Arina Averina/Vladimir Putin, Foto: EPA/Evgeny Biatov, Profimedia

tihi protest

SVET BRUJI O POTEZU RUSKIH BLIZNAKINJA: Podržale Putina, pa uradile ovo sa spornim slovom 'Z'! (FOTO)

Dina Averina je osvojila srebro u Tokiju u ritmičkoj gimnastici i četiri SP, a Arina

Objavljeno: 16:23h

Sestre bliznakinje Dina i Arina Averina skrenule su pažnju kada su prošle nedelje podelile fotografiju sa skupa podrške Vladimiru Putinu. Stručnjaci veruju da je to možda učinjeno iz taktičkih razloga.

Prošle nedelje, nekoliko ruskih olimpijskih junaka poziralo je na događaju povodom proslave osme godišnjice aneksije ukrajinskog poluostrva Krim.

Ako pogledate sliku koju su snimili izvođači sa bine, nemoguće je ne primetiti veliko i jasno slovo "Z" na jakni, simbol napada Rusije na Ukrajinu.

- Kako je slovo 'Z' postalo simbol ruske invazije na Ukrajinu -

Posle emisije, ruske sestre bliznakinje su na svom Telegram profilu podelile nekoliko fotografija sa večeri, ali se sada nije videlo nijedno slovo "Z"!

Po svemu sudeći, isfotošopirale su fotografiju i uklonile sporni simbol.

- Retuširanjem na ovaj način može se pokazati navijačima da je neko deo opozicije. Postoji i način da se distanciramo od simbola, koji se brzo može povezati sa svastikom ili kao fašističkim simbolom, kaže za NRK Irina Anisimova, doktorand stranih jezika i stručnjak za rusku kulturu.

Anisimova smatra da to može ukazivati na to da sestre na pomalo „nejasan“ način pokazuju da se distanciraju od rata.

Dina Averina, Arina Averina
foto: Profimedia

– Rusko društvo je krajnje podeljeno. Neki će verovatno biti srećni da vide simbol, dok su drugi isprovocirani na posebno negativan način - kaže ona.

Ona smatra da su korisnici platforme Telegram često mlađa publika koja ima pristup vestima na međunarodnom nivou, pa je tako i deo opozicije.

- Oni koji imaju pristup internetu, a koriste takve platforme - manje podržavaju rat. Oni su deo mlađe, urbanije i obrazovanije generacije. Često su stariji ti koji gledaju televiziju i dobijaju vesti preko državnih kanala, koji su za rat - kaže Anisimova.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.