Cirkus, rasulo, Sale, Leo i Džile: Po čemu će Grobari pamtiti 2016. godinu? (FOTO) (VIDEO)
Foto: Saša Pavlić Koky

više je stvari za zaborav

Cirkus, rasulo, Sale, Leo i Džile: Po čemu će Grobari pamtiti 2016. godinu? (FOTO) (VIDEO)

Klub iz Humske nije osvojio mnogo trofeja kada se gledaju najpopularniji sportovi, a turbulentno je bilo u crno-beloj porodici i kada su dešavanja van terena u pitanju
Objavljeno: 17:45h

Još jedna godina je iza nas, a navijači Partizana neće mnogo žaliti što je ispraćaju. Grobari nisu imali mnogo radosti u proteklih 366 dana!

Klub iz Humske nije osvojio mnogo trofeja kada se gledaju najpopularniji sportovi, a turbulentno je bilo u crno-beloj porodici i kada su dešavanja van terena u pitanju.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

foto: Fonet

Ipak, nije baš sve bilo crno, bilo je i nekoliko pozitivnih momenata, poput pobede u 151. Večitom derbiju, Saša Ilić je postao rekorder… da ne dužimo previse.

Evo kojih stvari će se pristalice Partizana sećati iz 2016. godine:

OSVAJANJE KUPA SRBIJE

Fudbalski klub Partizan u sezoni 2015/2016 osvojio je Kup Srbije. Crno-beli su u finalu savladali Javor rezultatom 2:0 I tako stigli do svog 13. trofeja kada je najmasovnije takmičenje u pitanju. Kako je Crvena zvezda dominatno stigla do titule u domaćem šampionata, trijumf u Kupu je na neki način spasla Partizanovu sezonu.

ELIMINACIJA OD ZAGLEBJA

Retko se u XXI veku dešavalo da Partizan bude ovako rano eliminisan u kvalifikacijama za evropska takmičenja. Crno-beli su ove godine završili evropsku odiseju već u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evropu, pošto je poljsko Zaglebje bilo bolje posle izvođenja jedanaesteraca. Verujemo da Grobare ovo i šest meseci kasnije strašno boli!!

POVRATAK MARKA NIKOLIĆA

foto: Marina Lopicic

Sjajni stručnjak posle godinu i po dana ponovo je postao trener Partizana i od kada se vratio u Humsku, crno-beli su uspeli da konsoliduju fudbalsku sekciju i da beleže rezultate dostojne imena. Nikolić je jedan od retkih trenera koji je omiljen među Grobarima, pa je ovo svakako jedan od pozitivnijih momenata u protekloj godini.

GOL LEONARDA U 151. VEČITOM DERBIJU

Pobede nad najvećim rivalom su uvek nešto što se dugo pamti i prepričava. U jedinom ovosezonskom duelu sa Crvenom zvezdom, Partizan je slavio minimalnim rezultatom, a pobedu Parnom valjku doneo je Brazilac Leonardo u završnici utakmice i to na spektakularan način. Momenat koji će ostati urezan u sećanje svih pristalica crno-belih, makar do 1.marta i novog okršaja sa komšijama.

REKORD SAŠE ILIĆA

„Ja bih da igra još malo, jer je Sale samo jedan“...pesma koja ne izostaje na svakoj utakmici Partizana, a Saša Ilić je u protekloj godini oborio još jedan rekord! Legenda crno-belih postao je igrač sa najviše odigranih utakmica u istoriji kluba iz Humske...798 utakmica u jednom klubu, dostignuće za svako poštovanje.

CIRKUS NA SKUPŠTINAMA PARTIZANA I PROMOCIJA NOVOG PREDSEDNIKA

foto: Fonet

Svašta se dešavalo u upravi Partizana u 2016. godini. Imali smo prilike da vidimo tri cirkuzantske Skupštine crno-belih, da bi tek na trećoj posle brojnih nepravilnosti, predsednik Partizana postao Milorad Vučelić. Bilo je tu vređanja, kršenja statua, nedolazaka na Skupštinu od strane opozicije predvođene Nenadom Bjekovićem...i još svašta nešto.

UTAKMICA SA PAOK-OM

Dugo su navijači Partizan čekali na utakmicu sa bratskim klubom u Beogradu i konačno su je dočekali. Bila je to prava crno-bela fešta, a sve je bilo u znaku Saše Ilića koji je na tom meču postao rekorder po broju odigranih utakmica u voljenom dresu.

SUNOVRAT KK PARTIZANA

foto: Saša Pavlić Koky

Iza košarkaškog kluba Partizan je godina koju sve pristalice crno-belih žele da zaborave. Trofeja u domaćem takmičenjima nije bilo (poraz u finalu Kupa Radivoja Koraća i u finalu KLS-a), a u ABA ligi nije čak ni igran fajnl-for.

DOLAZAK ALEKSANDRA DŽIKIĆA

foto: Saša Pavlić Koky

Jedan od svetlijih stvari koje će navijači Partizana pamtiti u 2016. godini jeste dolazak Aleksandra Džikića, koji je uspeo koliko toliko da stabilizuje posrnulog velikana i da u novoj sezoni ulije nadu da Grobarima da su crno-beli krenuli putem oporavka.

ODLAZAK VLADIMIRA VUJASINOVIĆA

foto: Saša Pavlić Koky

Legenda svetskog vaterpola ostavila je veliki trag u Partizanu, što kao igrač, što kao trener. Sa mladim timom crno-belih uspeo je da napravi nekoliko velikih podviga, a njegov odlazak u Pro Reko je svakako nešto što Grobarima nije lako palo.

(M.Raković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.