Rešetani u sačekušama, stradali zbog dresova... Sva ubistva navijača Crvene zvezde! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Dado Đilas/Arhivska fotografija

Bilo ih je dosta

Rešetani u sačekušama, stradali zbog dresova... Sva ubistva navijača Crvene zvezde! (FOTO) (VIDEO)

Kako su gubili živote vođe i pripadnici navijača kluba iz Ljutice Bogdana?
Objavljeno:

2. MARKO IVKOVIĆ JAGODA

Navijač Crvene zvezde iz Zemuna nastradao je u obračunu sa navijačima Galatasaraja u Istanbulu uoči meča Evrolige između turskog i srpskog kluba 21.11.2014. godine.

foto: Facebook

Tada su domaći huligani pre početka utakmice na ulicama grada napali gostujuće navijače, a sukob se kasnije proširio i na dvoranu "Abdi Ipekči".

Za njegovo ubistvo optužen je 53-godišnji Kadri Aktaš.

foto: Saša Pavlić Koky

3. VELIBOR DUNJIĆ

Vođa navijačke podgrupe Delija "Hijene" ubijen je vatrenim oružjem ispred jednog beogradskog splava 16. maja 2014. godine u svom automobilu. Sa njim je u tom trenutku bila i jedna ženska osoba koja je ranjena.

foto: Dado Đilas

Za njegovo ubistvo je optužen Vladimir Đurović, član obezbeđenja na jednom splavu, kao neposredni izvršilac, a pored njega optuženo je još 8 osoba, kao pomagači.

Dunjić je imao policijski dosije i osuđivan je za teška krivična dela. Prvo na pet godina zatvora zbog pokušaja ubistva ispred jednog splava, ali je posle amnestije pušten, da bi u decembru 2013. godine bio osuđen na dvogodišnju zatvorsku kaznu zbog napada na lidera LDP-a Čedomira Jovanovića.

foto: Dado Đilas

4. DUŠAN PENIĆ

Dvedesetogodišnjak je prebijen na smrt 2007. godine posle sukoba u kladionici Rojal sa Dejanom G. navijačem Partizana koji je želeo da spali dres fudbalera Crvene zvezde, Dušana Baste.

Ubica je izvadio pištolj i kundakom udarao Penića u glavu koji je tom prilikom pao i udario glavom u ivičnjak, a zadobio je nagnječenje mozga i prelom baze lobanje. Od povreda je preminuo u Urgentnom centru.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.