PITANJE ZA PARTIZAN I GROBARE: Kako se za 20 dana od 30.000 stiže do 12.000?

slaba poseta u humskoj

PITANJE ZA PARTIZAN I GROBARE: Kako se za 20 dana od 30.000 stiže do 12.000?

Pre dvadesetak dana imali smo priliku da na stadionu u Humskoj vidimo preko 30.000 ljudi, da bi juče ta brojka bila skoro trostruko manja
Objavljeno: 10:13h

Čudna je Partizanova publika, nikada joj ne možeš udovoljiti, to često vole i Partizanovci da kažu. Izgleda da je zaista tako. Tužnu sliku mogli smo da vidimo u četvrtak uveče na stadionu crno-belih.Partizan je u Evropi ove godine zabeležio pobedu (uz tri postignuta gola) na startu Lige Evrope, a to je uživo videlo svega 12.000 gledalaca. Razlog - verovatno poraz u 149. "večitom derbiju".

A pre samo dvadesetak dana, Humska se seća drugačije priče. Partizan je igrao revanš utakmicu plej-ofa za Ligu šampiona protiv BATE Borisova, a stadion je bio ispunjen do poslednjeg mesta (kao i protiv Steaue, tri nedelje ranije), preko 30.000 ljudi. Na toj utakmici, crno-beli su uspeli da pobede beloruskog šampiona, ali ne i da se plasiraju u fudbalsku elitu. Četiri dana kasnije, srpski šampion je igrao utakmicu protiv OFK Beograda u okviru Superlige Srbije, a utakmicu je posmatralo svega 4.000 gledalaca.
Veoma je bolno videti da utakmice jedinog srpskog predstavnika u Evropi ne budu maksimalno posećene, ali to je izgleda tako sa "razmaženim" fudbalskim auditorijumom koji simpatiše crno-bele boje. Dovoljan je bio jedan loš dan i poraz od najvećeg rivala da bi se u potpunost izgubila vera u tim, koji od starta ove sezone ima sve pobede na domaćem terenu. One u srpskom šampionatu izvojevane su najviše zbog kvaliteta, ali one u Evopi svakako su bile potpomgnute i punim stadionom.
Ali ovaj problem datira već par godina. Partizan več duže vreme ima prevlast u srpskom fudbalu i jedina je ekipa koja pravi kakve takve uspehe na međunarodnoj sceni, a opet Crvena zvezda je svake godine značajno gledanija ekipa od crno-belih. Neispunjena obećanja čelnih ljudi kluba, dosta ružnih stvari u srpskom fudbalu doveli su do toga da postoje veliki broj osoba koji idu samo na velike utakmice, na one koje možda vraćaju veru da će nam fudbal biti bolji.
A onda sledi povratak u realnost i svakodnevnicu, pa na stadion odlaze samo verni zaljubljenici u igru, Partizan i bolje sutra. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.