Ovo su navijačke grupe s kojima su Delije braća! (VIDEO)
Foto: Profimedia

crveno-belo trojstvo

Ovo su navijačke grupe s kojima su Delije braća! (VIDEO)

Posle teksta o najvećim rivalskim i protivničkim grupama pristalica Crvene zvezde, sada smo se okrenuli onim sa kojima su u prijateljskim odnosima
Objavljeno: 16:28h

U poslednje vreme, tačnije poslednjih desetak godina, u navijačkom svetu širom Evrope sve češće se sklapaju prijateljstva među pristalicama klubova iz različitih država.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Među izuzetke ne spadaju ni navijači Crvene zvezde - Delije, koji doduše nisu potpuno podlegli tom nekom trendu, već se drže svojih tradicionalnih prijateljstava sa navijačkim grupama iz Evrope koje traje nekoliko decenija.

Ove navijačke grupe Delije mrze iz dna duše! (VIDEO)

Mi smo prošle nedelje pričali o neprijateljskim navijačkim grupama crveno-belih Ultrasa, a sada govorimo o prijateljskim grupama.

Ovo su navijačke grupe koje Grobari najviše mrze! (VIDEO)

1. Navijači Olimpijakosa - Gejt 7

Više od dve decenije traje bratstvo između Delija i navijača atinskih crveno-belih koje su spojili pre svega ista vera i iste boje njihovih klubova.

Ono je intenzivirano posle 1994. godine kada je Olimpijakos bio jedini evropski klub koji je došao da igra protiv Zvezde prijateljsku utakmicu u vreme sportskih i svih drugiih sankcija uvedenih našoj zemlji.

Tada je raširena velika zastava na severnoj tribini na kojoj je pisalo "Dobrodošli pravoslavana braćo", a gostoprimstvo je uzvraćeno sa druge strane kada je srpski klub gostovao u Pireju.

Ove dve grupe su stvorile i zajedničku navijačku grupu koja se zove "Orthodox brothers" u koju su kasnije priključeni i navijači Spartaka iz Moskve.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.