DELIJE STALE U ODBRANU VLADA GEORGIEVA: Navijači Zvezde Njegoševim stihovima uništili Mila Đukanovića i Crnogorce!
Delije pružile podršku Vladu Georgievu, Foto: Adria Media TV

ŠTA VI KAŽETE?

DELIJE STALE U ODBRANU VLADA GEORGIEVA: Navijači Zvezde Njegoševim stihovima uništili Mila Đukanovića i Crnogorce!

- Isticanje simbola drugih država, skrnavljenje zvanične himne Crne Gore uz gotovo nezaobilazne političke i nacionalističke poruke, samo su neki od elemenata zbog kojih će Ministarstvo kulture protiv organizatora koncerta podneti prijavu pred nadležnim organima - istakli su iz crnogorskog Ministarstva u saopštenju

Objavljeno: 21:10h

Crnogorsko Ministarstvo kulture podnelo je prijavu protiv Vlada Georgieva, organizatora manifestacije „Trg od ćirilice“ koja je održana u Herceg Novom, i poručilo da smotre kulture ne smeju da budu izgovor za organizaciju nacionalističkih skupova, a posebno kada se njima negira crnogorski identitet.

Manifestaciju “Trg od ćirilice”, koju je u Herceg Novom u utorak zvanično organizovala Mitropolija crnogorsko primorska, obeležio je nastup Gerorgieva, koji je pevao „Tamo daleko“ i „Crna Gora i Srbija to je jedna familija“ uz pomoć navijača Crvene zvezde - Delija.

Iz Ministarstva navode da su putem raznih multimedijalnih sadržaja svi mogli da vide na koji se način krši čitav niz zakonskih odredbi, i to na manifestaciji javnog karaktera.

- Isticanje simbola drugih država, skrnavljenje zvanične himne Crne Gore uz gotovo nezaobilazne političke i nacionalističke poruke, samo su neki od elemenata zbog kojih će Ministarstvo kulture protiv organizatora koncerta podneti prijavu pred nadležnim organima - navodi se u saopštenju.

E, sada, i Delije su imale šta da poruče Crnogorcima tim povodom.

- Ne bojim vražija kota, neka ga je ko na gori lista, no se bojim od zla domaćega - citirali su Njegoševe stihove navijači Crvene zvezde i na taj način poslali jasnu poruku crnogorskoj vlasti koja je zbog ljubavi prema svom narodu optužila popularnog pevača.

Uz pogrdne pesme Milu Đukanoviću, skandiranje "Crna Gora i Srbija to je jedna familija", ali i stihova iz pesme "Tamo Daleko", poruka Delija potpuno je nedvosmislena!

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.