ZASLUŽENO! Lacio drakonski kažnjen zbog Ane Frank! (FOTO)
Foto: Reuters

MORALO JE TAKO...

ZASLUŽENO! Lacio drakonski kažnjen zbog Ane Frank! (FOTO)

Istraga je pokazala da je 13 navijača Lacija krivo za lepljenje nalepnica i njima je zabranjeno da dolaze na sportske događaje

Objavljeno:

Italijanski federalni fudbalski tribunal kaznio je Lacio sa 50.000 evra zbog distribucije antisemitskih nalepnica među navijačima, na kojima je prikazana žrtva holokausta Ana Frank kako nosi dres suparničke Rome.

Nalepnice su pronađene na njihovom "Olimpiku", koji dele sa Romom, a sve to tokom meča protiv Kaljarija odigranom u oktobru.

Nakon incidenta, italijanski fudbalski zvaničnici naredili su čelnicima klubova da ispoštuju minut ćutanja na narednim mečevima dok se čitao odlomak iz "Dnevnika Ane Frank".

foto: AP

Istraga je pokazala da je 13 navijača Lacija krivo za lepljenje nalepnica i njima je zabranjeno da dolaze na sportske događaje.

Tribunal je saopštio da je Lacio učinio sve kako bi sprečio unos diskriminatorskog materijala na stadion, ističući da su nalepnice bile premale da bi bile detektovane. Ali, Lacio je ipak "objektivno" odgovoran za ovaj incident, saopštio je tribunal.

BONUS VIDEO: Pitali smo Beograđane za koga će navijati u finalu AO - Čilića ili Federera? Evo šta su nam rekli

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.