HOROR U CZ: Splitski huligan završio na psihijatriji, doživeo šok posle POKOLJA U ĆELIJI koju je delio S MONSTRUMOM IZ RAKOVICE!
Foto: Facebook, Beta

STRAŠNO!

HOROR U CZ: Splitski huligan završio na psihijatriji, doživeo šok posle POKOLJA U ĆELIJI koju je delio S MONSTRUMOM IZ RAKOVICE!

Jezive informacije stižu iz Centralnog zatvora

Objavljeno: 14:25h

Jedan od šestorice Splićana koji su završili u istražnom zatvoru u Beogradu završio je kod psihijatra, jer su ga smestili sa dvostrukim ubicom Markom Nikolićem (43), javlja Slobodna Dalmacija!

Pomenuti zatvorenik je pre krajem decembra razbio staklo u WC-u, pa je komadom stakla napao cimere, jednog izbo i naneo mu teške povrede, posle čega je sebi presekao vrat.

On je podlegao povredama posle nekoliko dana, a splitski huligan je zbog šoka poslat na tretmane kod specijaliste, piše hrvatski list.

Marko Nikolić je u julu prošle godine ugušio svog četvorogodišnjeg sina, bacio ga pred suprugu od koje se razvodio, posle čega ju je ubo nožem 50 puta i povredio troje socijalnih radnika.

Psihijatrijski tretman nad Splićaninom traje od 30. decembra prošle godine, piše Slobodna Dalmacija.

foto: Beta / Miloš Miškov

U Centralnom zatvoru šestorici Splićana pružena je sva medicinska pomoć, te nijedan nije bio ugrožen.

U tekstu "Slobodne Dalmacije" se navodi da je splitski huligan namerno bio smešten sa Nikolićem, kako bi ga prisilili na priznanje posle čitavog haosa na stadionu Partizana, jer se grupa uhapšenih momaka brani ćutanjem.

- Standardna metoda tokom boravka u pritvoru je smeštanje u ćeliju sa što gorim profilom zločinca kako bi se stvorio osećaj straha i želja za begom od okruženja na bilo koji način, pa makar i saradnjom s vlastima. Kako do sada ni jedan od njih nije podlegao pritisku, javno više tužiteljstvo pokušava na drugi način i nudi nagodbu prema kojoj bi priznali krivicu, dobili šest meseci zatvora i trogodišnji progon iz Srbije. Ako ne prihvate, rečeno im je, biće u istražnom zatvoru do početka suđenja i proglašenja presude, što je najmanje godinu i po dana. Naime, bez obzira što protiv njih nema pravih dokaza, kazneni postupak ima svoj tok i trajanje koje će u svakom slučaju biti puno duže od ponuđene kazne - navodi se u ovom listu i nastavlja na nedostatak dokaza.

- Beogradsko tužilaštvo nikada ne bi ponudilo najnižu moguću kaznu da ima ikakve dokaze, a nedostatak istih je očit i iz činjenice da su odustali od inkriminacije za udruživanje s namerom izazivanja nereda i nestabilnosti u državi, te nanošenja teških telesnih povreda. Za kazneno delo udruživanja u kojem bi Splićani bili izvršitelji nemaju nijednog svedoka ni jednog prijavljenog naručioca, a jedine teške povrede zadobili su upravo uhvaćeni Hrvati. Stoga je tužilaštvu ostalo da pokušaju s nasilničkim ponašanjem, najnižom kaznom i obećanjem o skorom povratku kući. Niko od službenih hrvatskih institucija se nije oglasio ni kontaktirao uhvaćene Splićane, od kojih samo dvojica imaju policijski dosije od ranije - piše u "Slobodnoj Dalmaciji".

Podsetimo, radi se o grupi huligana koji su izazvali nerede na južnoj tribini stadiona Partizana u toku 156. Večitog derbija.

BONUS VIDEO: Grobari ćutali celu utakmicu, pa zapevali OVO

(Espreso.co.rs / Izvor: Slobodna Dalmacija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.