KO KRIJE BUGARE I ZAŠTO TO RADI?! Zašto cela Srbija posle haosa na Jugu priča samo o Hrvatima, a OVAJ DETALJ NIKO NE POMINJE?! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Fonet

ESPRESO KOMENTAR

KO KRIJE BUGARE I ZAŠTO TO RADI?! Zašto cela Srbija posle haosa na Jugu priča samo o Hrvatima, a OVAJ DETALJ NIKO NE POMINJE?! (FOTO) (VIDEO)

Ljudi, red je da prestanemo da lažemo jedni druge i da pogledamo istini u oči...

Objavljeno:

Na 156. Večitom derbiju dogodile su se scene koje su obišle svet, odvratne scene sa Južne tribine, kada se grupa od oko 150 huligana zaletela na neke od grobarskih vođa, a o pravom razlogu za tako nešto pisali su samo Espreso i Kurir.

Međutim, po medijima se ovih dana više priča o hrvatskim plaćenicima (iako se i dalje odgovorno tvrdi da ih je iznajmila nezadovoljna frakcija, iz te frakcije kategorički odbijaju da su imali išta sa "zapadnim susjedima") koji su polugoli izbačeni sa tribine i uhapšeni u hotelu Zira, iako je opšte poznato da oni nisu bili jedini stranci na tribinama.

Pored njih, kako su AMG mediji preneli, bilo je Grka, Rusa, ali i čak 60 Bugara.

foto: Beta

E, sad, postavlja se pitanje ko su ti Bugari i zašto su oni bili tu? Prema našim saznanjima, oni nemaju apsolutno nikakve veze sa frakcijama huligana koji su započeli napad na "kolege" sa Juga, a prema informacijama do kojih je Kurir došao, oni su u sukobu pomagali onom napadnutom delu tribine.

SLAVNI PRECI NAS SE STIDE! Zvanično saopštenje Partizanovaca koji su započeli HAOS NA JUGU! (FOTO) (VIDEO)

Bugarski navijači, njih 60, uz ostale navijače Partizana navodno su uspeli da odbiju napad "pučista" koji su želeli da preuzmu tribinu i izazovu nerede.

Ali, njih nije snašla ista sudbina kao Hrvate, pošto je svih 60 mirno stiglo kući u Sofiju, tačnije, niko od njih nije priveden, a kamoli zadržan u pritvoru.

OD TOG JULSKOG DANA, SVE NA JUGU SE PROMENILO! Zbog čega je sukob između Grobara uopšte počeo? Kompletan istorijat obračuna među crno-belim navijačima! (FOTO) (VIDEO)

Odgovore na pitanje zašto je to tako, nažalost, nemamo, ali imamo nekoliko novih pitanja. Kako i zašto je moguće da šest hrvatskih navijača odmah bude uhapšeno, a 60 Bugara utekne (hej, 60 ljudi u bekstvu, a nijednog da ne lišite slobode)? Zbog čega se o njima uopšte ne piše, kada su i oni, isto kao i Srbi, Hrvati, Grci i Rusi prekršili zakone Republike Srbije tako što su se tukli na sportskoj priredbi, za šta je kazna u zakonskim aktima veoma jasno precizirana? Da li sada i drugi huligani treba da iz ove priče izvuku zaključak da je nekažnjivo tući se za one koji vladaju tribinom, a kažnjivo biti buntovan (kažnjivo je i jedno i drugo, to treba svima da bude jasno)?

foto: Beta

Ima li Republika Srbija uopšte zakone ili oni važe samo za nekolicinu privilegovanih? Ko ih sprovodi u delo i zašto ih ne sprovodi? Ako policija ne može da reši jedan ovakav slučaj, kako običan građanin da se oseća sigurno u udobnosti svog doma? Kako novinari objektivno da pišu, ako se plaše ko će ih sutradan sačekati ispred kućnog praga? Šta će biti sa uhapšenim Hrvatima? Hoće li biti izručeni domovini, ili će ostati kod nas u zatvorima? Da li će se organizovati zajednička akcija Srbije i Bugarske u kojoj će izgrednici biti pronađeni i privedeni zakonu, s obzirom na to da postoje snimci sigurnosnih kamera sa stadiona u Humskoj?

NE VRAĆAJTE SE IZ BEOGRADA! Osramoćena Torcida sprema pakao hrvatskim huliganima sa Večitog derbija! (FOTO) (VIDEO)

Nažalost, na ova pitanja će nam odgovoriti samo vreme, ukoliko se i ono nije učaurilo u užas srpske sportsko-političke realnosti...

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.