ZABORAVITE SVE ŠTO STE PROČITALI DOSAD: Ovo je PRAVI POVOD za krvavu tuču Grobara na Večitom derbiju! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Profimedia

SRBIJO, KUĆO NA PROMAJI

ZABORAVITE SVE ŠTO STE PROČITALI DOSAD: Ovo je PRAVI POVOD za krvavu tuču Grobara na Večitom derbiju! (FOTO) (VIDEO)

U medijima je prethodnih dana izostalo pravo objašnjenje za tuču na južnoj tribini, ali mi smo upravo došli do njega

Objavljeno:

"Hrvati koji se bore za Jug", "grupe koje se bore za prevlast na tribini", "napad Alkatraza na Janjičare", "napad Vandal Boysa na Young Boyse", "napad Janjičara na Alkatraze", "60 bugarskih huligana koji štite vođe" - sve su ovo sintagme koje su prethodnih dana mogle da se pročitaju u srpskim medijima, a povodom brutalne tuče na Južnoj tribini tokom 156. Večitog derbija.

Međutim, nekako je u medijima izostao pravi povod za ovu tuču, osim tvrdnji da je u pitanju borba za prevlast na Jugu (što zaista nije bilo teško zaključiti). Ali, kakva borba je u pitanju, zašto je do nje došlo, šta je pozadina cele situacije?

Navodno su grupe Vandal Boys, Young Boys i neke bivše frakcije Zabranjenih napale Alkatraz, Janjičare i ostale huligane sa "vrha lanca ishrane" na crno-beloj tribini. Samo što to i nije baš prava istina. Posle istraživačkog rada, saznali smo nešto sasvim drugačije.

Naime, tuču je započelo 150 pripadnika svih navijačkih grupa (Vandal Boys, Alkatraz, Janjičari, Young Boys) koji se nisu tukli protiv suparničkih grupa, VEĆ PROTIV MOMAKA IZ SVOJIH GRUPA, ZA KOJE SMATRAJU DA SE BAVE PRLJAVIM RADNJAMA. Ili, kako naši izvori kažu - borili su se za pravdu na tribini.

A, zašto?

- Krajem leta, nekoliko nedelja posle jedne tuče između policije i Vandala, u kojoj je jedan navijač optužen da je gurnuo policajca pod automobil, na suđenju je prisustvovao i vođa ove grupe, koji je tom prilikom uhapšen. Ubrzo se saznalo i zašto je uhapšen. Ne zbog te tuče, nego zbog jednog automobila u kom su slobode lišena dva navijača Partizana, a koji se vodio na njegovo ime (iako on u tom automobilu nije bio). Ta dvojica uhapšena su sa policijskim značkama, a imali su i pištolj i nešto malo droge kod sebe - navode naši izvori bliski srpskom navijačkom podzemlju.

Spomenuti vođa je znao da je na poternici (ne jer mu je neko najavio, već je slučajno načuo), ali na suđenju je morao da se pojavi, kako bi ispunio svoju dužnost građanina. Tamo je uhapšen i zadržan u policiji na ispitivanju.

- Pošto je tvrdio da automobil nije njegov, već da se koristi za potrebe tribine, prenošenje koreografija i transparenata na Jug, te da se na njegovo ime vodi zbog toga, a ne zbog prenošenja oružja i droge, u policiji su tražili da ih uputi na prave vlasnike automobila. On to nije hteo, jer se na Jugu to ne radi tako, to svi dobro znaju. Ne možeš da ideš i da "nameštaš" drugove. Dogovor je zaista i bio da se vlasnik pojavi, ali pošto se nije pojavio, policija je rekla da će se suditi tom vođi, a ne ovoj dvojici koja su prvobitno uhapšena (sa policijskim značkama!!!), pa onda i puštena - dodaje još jedan naš izvor, jedan od mnogobrojnih "klinaca sa tribine" koji vrlo dobro znaju šta se zapravo dešavalo.

I, pitate se, kako je ovo dovelo do tuče na Jugu? Odgovor je krajnje jednostavan.

- Želeli su da nauče one Grobare koji sarađuju sa "murijom" pameti. Da ih nauče šta znači ponos i koliko koštaju neispoštovani dogovori. Bog sam zna kako im je ovo pošlo za rukom, ali sada nijedan navijač više neće biti ucenjivan zatvorom, ako ne bude poslušan. Više se neće usuditi da spletkare, a da ne trpe posledice - zaključio je jedan od naših izvora, čiji identitet ni sami ne znamo, jer je istakao želju da sa nama razgovara isključivo obučen u fantomku.

Što se tiče hrvatskih navijača, naši izvori tvrde da pojma nemaju kako su oni došli do tribine, ni da li su zaista plaćeni da nekoga štite, ili su, jednostavno, bili kolateralna šteta... Bilo kako bilo, mora da se napomene da niko nije napadnut zato što je Hrvat, već je sve bio deo daleko širih huliganskih čarki.

Takođe, naši izvori navode da priče koje povezuju strane službe, škaljarski klan, Luku Bojovića i ostale osobe iz kriminalnog podzemlja, veze nemaju sa istinom...

Nadamo se da srpske tribine neće još mnogo puta videti ovakve scene!!!

JOŠ VESTI O DERBIJU:

NOVA TEORIJA O BRUTALNOM OKRŠAJU NA JUGU: Stranci i strane službe stoje iza tuče Grobara na derbiju?! (VIDEO)

IZBIJENI MU ZUBI, OTKINUTI NOS I UVO: Teško povređeni navijač Partizana je skroz unakažen!

JEDVA SU GA IZNELI: Trenutak kada Hitna pomoć odvozi skroz isprebijanog i teško povređenog navijača posle tuče na derbiju! (VIDEO)

NAVIKAO DA DOBIJA BRUTALNE BATINE: Hrvat koji je izazvao nerede na derbiju pokušao da bude MMA borac! Svaki put je bio isprebijan! (VIDEO)

ISPLIVAO STRAVIČAN SNIMAK! Pogledajte kako su policajci postrojili gole huligane u tunelu za vreme Večitog derbija! (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.