SAVRŠENO, TO SE TRAŽI! UEFA poslala poruku Grobarima, ali ova je drugačija od svih prethodnih! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić

UMALO DA POPADAMO U NESVEST!

SAVRŠENO, TO SE TRAŽI! UEFA poslala poruku Grobarima, ali ova je drugačija od svih prethodnih! (FOTO) (VIDEO)

Neverovatno!!! Prvi put u deset godina imamo priliku da čujemo nešto ovakvo

Objavljeno: 12:37h

Na ovo zaista nismo navikli, a pitanje je i da li ćemo imati vremena da naviknemo, jer je pitanje kada će se ponovo dogoditi da tribine nekog srpskog stadiona budu toliko mirne kao na meču Partizan - Skenderbeg.

Ta utakmica je bila pod lupom iz više razloga. Pošto su Albanci kažnjeni zbog prvog meča, na kojem su pevali da "Srbe treba pobiti, da ne postoje", kao i zbog toga što je na istom stadionu bio prekinut meč Srbija - Albanija, kada je došlo do opšteg haosa na terenu prouzrokovanog provokacijama dronom.

BRUTALAN MOMENAT: Delije pevale treneru - ali Partizanovom! (VIDEO)

A, za evidentiranje svega što se na ovoj utakmici događalo, pored nas novinara, bio je zadužen posebni delegat udruženja FARE, koji je na utakmicu došao potpuno anonimno i sa tribina, izgledajući kao turista, snimao, beležio, pamtio šta je sve video.

foto: Filip Plavčić

A, šta je tačno video?

Nekoliko minuta pre početka utakmice Grobari su podigli koreografiju na kojoj je centralno mesto bio portret kneza Lazara Hrebeljanovića, a čiju je biografiju i simboliku odmah rastumačio Pavel Klimenko, čovek zadužen za lokalnu politiku, istoriju i kulturu.

IZVINJENJE ZA GROBARE: Ovo je reakcija Samarda Semjuelsa posle poraza u Derbiju i Mutine kritike! (FOTO)

On je koreografiju navijača Partizana ovako ocenio:

foto: Espreso

- Jeste provokativna, ali nije poslala neku uvredljivu poruku, pa to nije dovoljno za kaznu. Mi možemo da pošaljemo u centralu šta mislimo da je ona značila, ali u strogo zakonskim okvirima, morali bismo da dokažemo šta je bila namera, motiv, kako je druga strana njom pogođena - objasnio je Klimenko.

Takođe, "Kosovo je Srbija", što je uzvikivao ceo stadion, takođe je ocenjeno kao neuvredljivo, jer je poznato da svaka navijačka grupa ima pravo da izražava svoj stav (samo da nije rasistički).

NOVICA SUROVO ISKREN: Koliko god ti njima objašnjavao, nemoguće je! (VIDEO)

A, onda na kraju, iz UEFA su pohvalili jednu stvar.

- Pogledajte to! Savršeno! To je ono što tražimo - rekao je anonimni delegat kada je video kako igrači Partizana izlaze "na bis" sa Grobarima posle meča.

Podsetite se kako je to izgledalo kroz budno oko našeg reportera.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.