Crveni alarm u Humskoj! Ovo mora da pročita apsolutno svaki Grobar pred Skenderbeg! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Dado Đilas

PAŽNJA, PAŽNJA!!!

Crveni alarm u Humskoj! Ovo mora da pročita apsolutno svaki Grobar pred Skenderbeg! (FOTO) (VIDEO)

Vreme je da i Srbi jednom ispadnu pametni... Da se zaborave neke dečije boljke, jer bi ovoga puta mogle preskupo da koštaju

Objavljeno: 18:10h

Dan je 14. oktobar 2014. godine. Nas dvojica iz redakcije Espreso.co.rs (tada iz nekih drugih) dobili smo kartu za jug od komšije (nismo imali love da je kupimo, bili smo i dalje praktikanti). Kartu za utakmicu Srbija - Albanija, koja je trebalo da obezbedi našoj reprezentaciji miran san u daljem toku kvalifikacijama, jer se očekivalo da u paklu Humske ulice lagano padne protivnik koji se nikada nije plasirao na neko veliko takmičenje.

foto: Fonet/Dado

A, onda, krajem prvog poluvremena, preko severne tribine ugledali smo dron kako nosi onu ružnu zastavu tvorevine čije ime nećemo pominjati, i delirijum (tremens) srpske nacije je počeo.

Na južnu tribinu, na kojoj smo bili, počela je da upada policija i da lema pendrecima po bubrezima sve što se kreće. Srećom, bili smo blizu izlaza, pa smo ubrzo uspeli da pobegnemo iz grotla bez unutrašnjeg krvarenja, ali psihičke rane od te večeri nikada neće zarasti. Srbija je izgubila službenim rezultatom od 0:3, od čega se do kraja ciklusa nije oporavila, pa je morala da ostane bez Evropskog prvenstva, na koje su se Albanci, ali i neke druge fudbalske banana nacije plasirali.

foto: Dado Đilas

Doslovno smo izbačeni sa EURO 2016 zbog vrelog temperamenta i nemogućnosti da obuzdamo mržnju prema Albancima. Mržnju koja nije realna, već su je u nas usadili političari koji se na njoj bahato i bezobrazno bogate. No, to je neka druga tema, zar ne?

foto: EPA/Szilard Koszticsak

To je bio samo jedan od naših udaraca glavom u zid. Setimo se samo koliko mečeva su naša reprezentacija, Partizan i Crvena zvezda morali da igraju pred zatvorenim tribinama...

Koliko još Vanja Marinković ostaje u Partizanu, i da li je zaista trebalo da pređe u Zvezdu?! (FOTO) (VIDEO)

Da li je konačno došao dan da i Srbi ispadnu pametni? U četvrtak od 19 časova naš narod će imati priliku da položi ispit zrelosti. Tada u Humskoj ulici, tamo gde se desio sada već slavni incident sa dronom, šampionu Srbije gostuje Skenderbeg u okviru 4. kola Lige Evrope.

foto: Reuters

A, kao što su već svi čelnici Partizana apelovali, od Grobara se očekuje mnogo toga, jer se njihovi ljubimci nalaze na svojevrsnoj "uslovnoj kazni", što znači da svaki incident znači izbacivanje iz Lige Evrope.

VANREDNO STANJE: Utakmica sa Skenderbegom je za više od 24h, a OVU SCENU smo zatekli kod stadiona Partizana! (FOTO)

Od navijača Partizana očekuje se da nijednom na utakmici ne uzviknu reč "Šiptar", jer nju UEFA smatra uvredljiom za naše južne susede (da stvari budu ironične, oni sami je ne smatraju takvom). Očekuje se da ne ispoljavaju mržnju prema gostujućim igračima. Očekuje se mnogo toga što ne može da se dogodi osim ako se navijači dogovore sa klubom (dajte, dogovorite se, ljubim vas).

Tako da, ukoliko želimo da Partizan i narednih sezona gledamo u evropskim takmičenjima, dajte da svi koji budu na stadionu imaju na umu jednu stvar - NE ODGOVARAJTE NI NA KAKVU ALBANSKU PROVOKACIJU! Tačnije, ukoliko oni počnu da provociraju, vi se smeškajte i grickajte semenke i pokažite da i mi umemo da naučimo iz ranijih grešaka. Pošto je poslednje što našem napaćenom fudbalu treba novo izbacivanje iz Evrope.

Inače, provokacije su već počele, a više o tome pročitajte OVDE.

BONUS VIDEO: Brazilski jiu jitsu: Marko Gucu objasnio nam je sve što treba da znamo o ovom sportu!

(Čitalac Espresa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.