Najcrnji dan u istoriji srpske navijačke scene: Zašto je 30. oktobar morao da svane? (FOTO) (VIDEO)
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

strava i užas

Najcrnji dan u istoriji srpske navijačke scene: Zašto je 30. oktobar morao da svane? (FOTO) (VIDEO)

Rakete su, kako se navodilo tada, do tribine došle preko svlačionice, odnosno preko ekonoma, a sve se završilo tako što je ekonom dobio otkaz..

Objavljeno:

30. oktobra 1999. godine desila se najveća tragedija na stadionima u Srbiji.

113. večiti derbi na Stadionu Partizana bio je fatalan za navijača Crvene zvezde, Aleksandra Ace Radovića! Navijači Partizana ispalili su raketu ka severnoj tribini stadiona koja je bila smrtonosna za Aleksandra Radovića.

Od te tragične noći prošlo je tačno 18 godina, a i dan danas se ne pamti se ovakav zločin na sportskim manifestacijama u regionu.

ZA NJEGA DELIJE VRLO DOBRO ZNAJU: Ako ode Kanga, Zvezda je spremila VANSERIJSKU ZAMENU! (VIDEO)

Crvena zvezda ima novog sponzora! (FOTO)

Rakete su, kako se navodilo tada, do tribine došle preko svlačionice, odnosno preko ekonoma, a sve se završilo tako što je ekonom dobio otkaz, a nekoliko učesnika u gnusnom zločinu dobilo je kazne od 8 do 23 meseca. Pitanje je da li je iko od njih odležao i dana. I veštak je napisao veoma čudan izveštaj, pa je pitanje zašto je zločin zataškan… Ni Draganu Džajiću nije dozvoljeno da pogleda snimak.

Aca je bio navijač Crvene zvezde, sedamnaestogodišnjak, zaljubljenik u fudbal i Crvenu zvezdu. Igrao je fudbal u svom mestu, u Omladincu iz Opova i redovno išao na utakmice crveno-belih. Na ovaj derbi otišao je sam, jer je njegov otac ostao sa molerima u kući…

Navijači Crvene zvezde se svake godine sete svog ubijenog drugara, a i u rodnom Opovu Radovića se redovno održavaju memorijalni turniri.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.