GEST NAVIJAČA KELNA KOJI JE ZADIVIO SRBIJU I KUPIO IM POŠTOVANJE DELIJA: Proverili smo u Zvečanskoj, evo i koliko su paketa karata poklonili! (FOTO) (VIDEO)
Foto: REUTERS/David Klein

Humanost pre svega

GEST NAVIJAČA KELNA KOJI JE ZADIVIO SRBIJU I KUPIO IM POŠTOVANJE DELIJA: Proverili smo u Zvečanskoj, evo i koliko su paketa karata poklonili! (FOTO) (VIDEO)

Utakmica između Zvezde i Kelna na programu je 7. decembra od 21:05

Objavljeno: 10:02h

Fudbaleri Crvene zvezde počeli su svoj nastup u Ligi Evrope remijem protiv BATE Borisova na Marakani. Navijači su se uželeli evropskih utakmica, pa je atmosfera na tribinama bila fenomenalna.

Terzić upao u restoran kod čelnika Partizana: Vučela ga prozvao da plati večeru, a onda je Vazura ispalio opasnu foru i svi su popadali!

U isto vreme, tačnije nekih sat vremena kasnije, u Londonu su svoju utakmicu igrali Arsenal i Keln. Tim Arsena Vengera slavio je posle preokreta sa 3:1, ali je utakmica ostala u senci incidenata koje su napravili navijači Jarčeva i zbog koje je čak i sam susret kasnio.

Mnogi su se upravo zbog ovih razloga pribojavali gostovanja nemačke ekipe

u Beogradu. Ipak, navijači Kelna pokazali su da nisu samo skloni incidentima, već da znaju da budu veoma humani.

Tim povodom, prenosimo vam tekst sa jednog od portala Zvezdinih navijača, "RedStarBelgrade.info", koji govori upravo o sjajnom gestu pristalica Kelna:

- Zbog činjenice da je interesovanje veće od broja ulaznica koje će navijači Kelna dobiti za gostovanje Crvenoj zvezdi, određeni broj navijača nemačkog kluba je odlučio da kupi pakete ulaznica, za deo tribina koji će biti do sektora sa gostujućim navijačima. Kako ne bi propale karte za utakmice Crvene zvezde protiv BATE Borisova i Arsenala, navijači Kelna su se odlučili za jedan prelep gest!

foto: redstarbelgrade.info

Zvezda predstavila dresove za sledeću sezonu! Rezervna garnitura je nešto na šta Delije nisu navikle! (FOTO)

Obaveštenje navijača Kelna sa našeg foruma prenosimo u celosti.

Pozdrav svima,

Registrovao sam se ovde kao navijač FK Keln i ne bih želeo da se mešam u diskusije koje vodite o svom klubu. Ja sam, takođe, dugogodišnji član foruma: „effzeh-forum.de“, najvećeg nezavisnog foruma FK Keln sa 2700 korisnika, tako da znam da navijači drugih klubova često nisu baš dobrodošli.

Naš klub izlazi u Evropu prvi put posle 25 godina, a to što imamo oko 100.000 članova (više nego Real Madrid), govori koliko je ceo naš grad lud za klubom i tokom sezona koje smo proveli u drugoj ligi, imali smo prosek od 40.000 gledalaca. Kao što ste videli u Londonu, naši navijači su veoma aktivni i što se tiče gostovanja, bilo nas je oko 20.000 tamo.

foto: Reuters

Zbog toga mi gajimo veliko poštovanje prema Crvenoj Zvezdi i njenim navijačima – vi ste pravi/istinski klub sa ogromnom tradicijom i fantastičnim navijanjem. Mi u decembru zaista ne dolazimo kao bilo kakvi neprijatelji, već kao navijači koji žele da proslave pravi fudbalski spektakl.

Nije morao ništa da kaže, suze su sve rekle: Majka Dražena Petrovića poklonila Dragiću dres, grcao je dok joj se zahvaljivao! (FOTO) (VIDEO)

Pretpostavili smo da za gostujuće navijače (kao i u Londonu) neće biti dovoljno predviđenih karata u odnosu na interesovanje naših navijača. Želeli smo da kupimo pojedinačne karte za delove odmah uz sektor za gostujuće navijače, ali kako su nas obavestili sa sajta iticket.rs, prodaja pojedinačnih karata će početi tek neposredno pred samu utakmicu, a putovanje bi morali da isplaniramo mnogo ranije. Tako da su neki od nas već kupili pakete ulaznica za sve utakmice Lige Evrope koje Zvezda igra na svom stadionu. Npr. moja karta je kod ulaza 1 na zapadu, najdalje moguće od severne tribine što je bilo u prodaji.

foto: REUTERS/David Klein

Karte za BATE Borisov i Arsenal, koje nismo mogli da iskoristimo, nismo bacili. Prosledili smo ih Domu za nezbrinutu decu u Zvečanskoj, tako da bi ta deca mogla da iskuse velike utakmice Crvene Zvezde. Oni su nam se veoma ljubazno zahvalili na tome.

Svi navijači Kelna sa tog foruma koji su kupili karte su uradili isto i učestvovali u akciji. Bogdan, navijač Crvene Zvezde iz Beograda – koji se registrovao na naš forum, nam je veoma pomogao u realizaciji ove donacije, a takođe je i preveo ovaj tekst.

Grujić i rezervisti pali test! Lester izbacio Liverpul iz Liga kupa! (FOTO) (VIDEO)

Pošto su deca i zaposleni u Zvečanskoj bili veoma srećni zbog ovoga, mi koji dolazimo u Beograd dan pre utakmice bismo voleli da posetimo to sirotište. U našoj zemlji je tog dana praznik Svetog Nikole (za koga znamo da je velika slava i u Srbiji 13 dana kasnije), pa smo želeli da donesemo poklone deci koji su u našoj tradiciji – voće, orahe, lešnike, slatkiše i igračke.

Primetio sam da na vašem forumu postoji poseban deo: „Humanitarne Akcije“, možda bi i neki od vas želeli da učestvujete u ovoj akciji. Fudbal bi trebalo da poveže ljude i učini im život boljim.

Sportski pozdrav iz Kelna, Markus.

JAVNOST OVO NIJE ZNALA: Zvezda se u isto vreme borila za Dončića i još jednog igrača! Jednog je uspela da potpiše, ali Luku nije! (FOTO)

Još se čeka zvanična potvrda ove informacije sa Marakane, ali može se čuti da je pedesetak kompleta ulaznica podeljeno deci bez roditeljskog staranja. Takođe, za naš portal su iz Doma u Zvečanskoj potvrdili da je izvestan broj karata dostavljen na njihovu adresu od strane fizičkog lica, a da je na adresu još nekih domova širom Beograda učinjeno isto.

Zaista lep gest navijača Kelna koji su uspeli da spoje ljubav prema svom klubu i humanost.

BONUS VIDEO: Sale Đorđević na dočeku košarkaša posle Eurobasketa 2017

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.