KO JE RANJENI VOĐA DELIJA? Osuđen za prodaju droge u školskom dvorištu, već jednom ranjavan, proteran s Kipra, napadao Lukića... (FOTO)
Foto: Marina Lopičić

dobro poznat

KO JE RANJENI VOĐA DELIJA? Osuđen za prodaju droge u školskom dvorištu, već jednom ranjavan, proteran s Kipra, napadao Lukića... (FOTO)

Dobro poznato ime srpskoj javnosti i policiji

Objavljeno:

Dražen Dragaš zvani Lurč, jedan od vođa navijača Crvene zvezde upucan je noći između četvrtka i petka u Beogradu.

Dragaš je u martu 2015. godine pravosnažno osuđen na godinu dana zatvora zbog prodaje marihuane u školskom dvorištu u Južnom bulevaru 2005. godine.

Dragaš je jedan od najviđenijih navijača crveno-belih, a široj javnosti je poznat zbog dovođenja u vezu sa kriminalnim radnjama i pucnjavama, ali i zbog mandata u Skupštini kluba iz Ljutice Bogdana.

NE JEDAN, VEĆ DVOJICA! Dva Zvezdina igrača povela navijanje posle Sparte, Sever upao u TRANS! (VIDEO)

Dragaš je odranije poznat policiji, a 22. avgusta 2005. godine ranjen u takođe u noge u jednom kafiću na Bulevaru kralja Aleksandra. Iako napadač nije uhapšen, u prestonici se pričalo da je u Dragaša zbog „neraščišćenih računa” pucao njegov „navijački kolega”, koji je posle toga prešao u navijače Partizana. On je uhapšen 2009. godine zbog držanja pištolja za koji nije imao dozvolu.

foto: Marina Lopičić

Zbog nekoliko poternica koje je za njim raspisala srpska policija uhapšen je posle dve godine bekstva 2009. godine na Kipru zbog falsifikovanog bugarskog pasoša sa kojim je u Nikoziji prisustvovao meču koji je Crvena zvezda odigrala sa Omonijom u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a potom se po proterivanju skrivao i u zemljama regiona sve do hapšenja u Hrvatskoj.

Ognjen Kuzmić otkrio da je jedan čovek kriv što je otišao u Real Madrid! (FOTO)

Dragaš je u Beogradu u novembru 2010. pravosnažno osuđen na dve godine zatvora zbog nedozvoljenog držanja pištolja “magnum 357” koji je nađen u njegovom automobilu prilikom pretresa na Senjaku, dok je istovremeno oslobođen optužbi za maltretiranje vlasnika kafića na Vračaru koji ga nije prepoznao kao napadača.

Apelacioni sud u Beogradu, u martu 2015. godine, pravosnažno ga je osudio na godinu dana zatvora zbog prodaje marihuane u školskom dvorištu u Južnom bulevaru 2005. godine.

foto: Marina Lopičić

Optužen je i za napad na policajce i masovnu tuču uoči košarkaške utakmice Zvezda - Partizan 2006, za šta je njegov saučesnik Ivan Bogdanov već odležao dve godine zatvora.

Zvezda odavno nije igrala bolji fudbal! Afrička veza obezbedila miran san pred put u Češku! (FOTO) (VIDEO)

Dragaš je jedan od vođa najveće navijačke podgrupe Delija, “Belgrejd bojs”, koji broje više od 500 pripadnika, a svojevremeno je bio student Fakulteta političkih nauka u Beogradu.

Međutim, ubrzo je izgradio reputaciju među navijačima na Severu i napustio studije. U navijačkim krugovima smatra se da je među petoricom najistaknutijih vođa “delija”, a sa crveno-belima bio je na skoro svim gostovanjima u evropskim kupovima.

Zvezda je pobedila Spartu, ali to nije jedina stvar koja ove divne večeri raduje Delije! (FOTO)

Prema istraživanju “Insajdera” od 2003. godine do 2009. godine policija je protiv Dražena Dragaša podnela više od 15 krivičnih prijava (prodaja droge, nasilničko ponašanje, razbojništvo).

foto: Marina Lopičić

Dragaš je u martu 2009. na saboru kluba, kao tada neosuđivano lice, bio izabran i za člana Skupštine FK Crvena zvezda, u kojoj su u to vreme od ukupno 81 mesta “delije” imale 19. Dva meseca kasnije na “Marakani” se na skupštini žestoko suprotstavio izboru Vladana Lukića za predsednika kluba, držeći govor u ime navijača. Mesec dana pre nego što mu je doneta presuda za pištolj, u oktobru 2010. podneo je ostavku na svoje mesto.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.