JEZA NAS UHVATI: Iako Grci ne dolaze u Beograd, jedna stvar upozorava na velike nerede! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Printscreen/youtube/vriyesPAOK

PAŽNJA, PAŽNJA!!!

JEZA NAS UHVATI: Iako Grci ne dolaze u Beograd, jedna stvar upozorava na velike nerede! (FOTO) (VIDEO)

Ovo bi trebalo dobro pročitati i shvatiti kao ozbiljan potencijalni problem... Nikako olako

Objavljeno: 18:14h

Uoči meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Partizana i Olimpijakosa, ekipa Espresa.rs vas podseća na jedan interesantan susret iz decembra 2006. godine.

Posle odluke UEFA da mečevi budu odigrani bez gostujućih navijača, prisetimo se kako je to izgledalo pre više od jedne decenije kada su se sastali srpski i grčki tim, koji neguju pomalo i nezdrav rivalitet.

SALE ĐORĐEVIĆ BESAN KAO RIS: Moraću da zovem te igrače, iako nisu zaslužili! FIBA će napraviti Moldaviju velesilom! (FOTO)

Naime, košarkaški klub Crvena zvezda je 5. decembra 2006. ugostio solunski PAOK u okviru grupne faze ULEB Kupa.

Opšte je poznato da su navijači Zvezde u bratskim odnosima sa navijačima Olimpijakosa, kao i pristalice Partizana sa ultrasima PAOK-a.

Hala Pionir je tog hladnog decembra bila mala da primi sve one koji su hteli da prisustvuju ovom srpsko-grčkom "spektaklu", koji je na kraju bio poprište velikog obračuna između Delija i Grobara.

foto: Dado Đilas

Pre početka meča popularne Paokare, kojih je bilo veoma malo, zauzele su svoje mesto dijagonalno od najvatrenijih navijača Zvezde uz veliko obezbeđenje policije. Delovalo je da će sve proći bez incidenata i da nikakvih problema neće biti, uz naravno dozvoljeni repertoar uvredljivih pesama na oba jezika.

Međutim, nervozni navijači počeli su pre meča da se "dobacuju" bakljama, topovskim udarima i ostalim rekvizitima iz navijačkog miljea. Policija je reagovala upadom na obe tribine, ali bezuspešno. Razularene Delije su preko parketa na kom je trebalo da se odigra meč bukvalno upale na tribine gde su smešteni Grobari i njihovi grčki prijatelji. Prethodno gađanje bakljama se pretvorilo u opštu tuču. Policija je svojom reakcijom sprečila tuču većih razmera, kao i moguću tragediju.

foto: News1

Igrači i treneri oba kluba su molili svoje navijače da prestanu sa neredima kako bi se utakmica odigrala.

GROBARI NE VERUJU SVOJIM OČIMA: Kladionice izbacile kvote za Partizan - Olimpijakos! Da li su vam realne? (FOTO)

Padanje sa tribina, udaranje štanglama, stolicama, otimanje zastava, itd. je obeležilo ovaj susret koji je ako ikoga zanima završen rezultatom 85:81 u korist solunskog kluba.

Takođe, pre nekoliko dana pripadnici Gejt 7 su najavili svoj dolazak, a imali su i poruku za Delije...

O tome više na ovom linku!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.