NESTVARNA SCENA NA DERBIJU: U crveno-belom dresu u moru navijača ljutog rivala! (VIDEO)
Navijači Atletik Bilbaa, Foto: EPA/Jose Manuel Vidal

i ovo je moguće

NESTVARNA SCENA NA DERBIJU: U crveno-belom dresu u moru navijača ljutog rivala! (VIDEO)

Prekrstim ruke i setim se da sam okružen srećnim ljudima - kaže navijač koji je hit na internetu

Objavljeno: 11:52h
Nedeljko Đukić

Na nekim fudbalskim derbijima navijače moraju da ograđuju žicom, u Holandiji su prvo navijače Ajaksa i Fejenorda sprovodili kroz tunel do stadiona rivala, a sad ni ne dolaze na gostovanja, pa nezamislivo deluje da negde navijači oba tima mogu da sede jedni do drugih. A slika iz Španije je tek posebno zadivljujuća.

Real Sosijedad je u derbiju Baskije na svojoj "Anoeti" sa 3:0 pobedio Atletik Bilbao, a jedan snimak tokom slavlja na stadionu je postao viralan.

Dok su svi navijači Real Sosijedada izvodili "Poznanj" proslavu (skakanje i pevanje sa leđima okrenutim terenu), na jednoj tribini među svima njima u plavo-belom, kao da je docrtan, stajao je jedan navijač u dresu Atletik Bilbaa.

I to ne samo stajao, već stajao sa smeškom na licu jer ga rezultat i slavlje rivala nisu uopšte demoralisali. Ostao je nepokolebljiv dok su se redovi kretali s leva na desno i zdesna nalevo u beskrajnoj plimi. Čovek je bio rezigniran, ali nasmejan, prihvatio je to sa dobrim humorom.

Đon Asansa, inženjer iz Bilbaa, osmehnuo se i prekrstio ruke dok su desetine sledbenika Reala skakale iza njegovih leđa. Prijatelj koji je navijač Sosijedada mu je dao kartu za taj deo tribina. Ali u Baskiji nema rizika da će vas zato neko prebiti.

- Nikad nisam bio tamo i otišao sam sa prijateljem, koji se nalazi desno u toj gužvi. Bio je to moj prvi derbi na tom stadionu i postoje dokazi da sam tamo bio zahvaljujući snimku - objašnjava Đon kada je po ko zna koji put video slike koje su ga proslavile.

Poraz ga nije ogorčio niti je izazvao lošu reakciju na toliku euforiju od večitog rivala.

- Svako od nas je drugačiji, različito reagujemo na ono što vidimo, kada odem na utakmicu pokušavam da se dobro provedem, to ne znači da će to promeniti moj način reagovanja.

- Ostajem u neverici šta se moglo dogoditi. Neko me dirne i ima šala, tipičnih kalambura koje pravimo između nas, ali sve je ispalo lepo. Kažem: ne mogu ni da se naljutim - dodaje Asansa.

- Prekrstim ruke i pretpostavljam da sam okružen srećnim ljudima. Plima prelazi preko mene. Dok nisam video slike nisam bio svestan gestova koje sam napravio, ne izgledam loše - smeje se.

Đon Asansa, navijač Bilbaa među fanovima Sosijedada
Đon Asansa, navijač Bilbaa među fanovima Sosijedadafoto: Printscreen/X/Athletic Bilbao

Prelepa slika o kojoj svi pričaju relativizuje poraz i jasno stavlja do znanja da je fudbal na kraju krajeva igra, razonoda. Inženjer iz Bilbaa to sumira na sledeći način:

- Liga je knjiga sa 38 poglavlja i piše se kako napreduje, u nekima gubiš a u drugima dobijaš, ali ne cepaš knjigu, mi ne idemo da se udaramo ili vređamo, treba da uživamo u fudbalu.

Ne bi bilo loše da se mnogi navijači širom sveta, a naravno i u Srbiji, podsete ovoga.

Standings provided by Sofascore

Bonus video:

00:09

Navijači Olimpijakosa odali počast žrtvama na Kosmetu

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.