ŠVAJCARCI UDARILI PO ŠAMPIONU SRBIJE: "Čak nam i Zvezda pokazuje da je fudbal PRLJAVIJI nego ikada!"
Navijači Jang Bojsa, Foto: EPA/Peter Klaunzer

opa

ŠVAJCARCI UDARILI PO ŠAMPIONU SRBIJE: "Čak nam i Zvezda pokazuje da je fudbal PRLJAVIJI nego ikada!"

Ultrasi Jang Bojsa su optužili Mančester Siti i RB Lajpcig da su mašine za "pranje novca", a potkačili su i Crvenu zvezdu

Objavljeno:

FK Crvena zvezda večeras u 21.00 počinje takmičenje u Ligi šampiona gostovanjem Mančester Sitiju, ali grupu G će ranije (18.45) otvoriti duel Jang Bojsa i RB Lajpciga.

Upravo sa prvakom Švajcarske mnogi očekuju da Zvezda vodi borbu za treće mesto, a njihovi navijači su u saopštenju optužili Siti i Lajpcig (zvanično RazenBalšport Lajpcig ili RB Lajpcig, a ne Red Bul Lajpcig jer UEFA ne dozvoljava imena sponzora u imenima klubova i stadiona) da su mašine za "pranje novca", a potkačili su i prvaka Srbije.

ŠTA JE BAHAR SMISLIO ZA NAJVEĆI TEST? Ovo je očekivani sastav Zvezde za gostovanje Mančester Sitiju!

- Ovo je trebalo da bude lep dan, ali umesto da se bavimo planovima za gostovanje, navijače Jang Bojsa okupiraju druge teme još od žreba. Evropski fudbal je odavno postao biznis vredan milijarde i milijarde evra, a u poslednje vreme postao je samo još komercijalniji. Pretvorio se u besmrtno čudovište. Čitave države izvode naizgled neprimetno pranje novca kupovinom i velikih i malih klubova, Svetsko prvenstvo dobijaju zemlje koje krše sve tekovine demokratije i ljudska prava, razne vrste ‘tatica’ kupuju sebi i sinovima klubove radi zabave, a da o sportu ne znaju baš ništa - piše u proglasu objavljenom na društvenim mrežama navijačke grupe "Ostkurve Bern".

Navijači Jang Bojsa
foto: EPA/Kimmo Brandt

- Svi oni od fudbala žele samo profit, a utakmice doživljavaju kao običan marketinški događaj.

- Sastav naše Grupe G sačinjavaju primeri bolji od najboljih. U društvu marketinškog projekta zvanog Lajpcig, koji od prvog dana postoji i takmiči se kao pokretni bilbord, nalaze se i klubovi koji uprkos bogatoj tradiciji zaslužuju svaku kritiku. Nedavne istrage samo su potvrdile ono što znamo o Mančester Sitiju, da su postali mašina za pranje para prinčeva iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koji su u fokusu javnosti i zbog kršenja ljudskih prava. Čak nam i Crvena zvezda i njen sponzor ‘Gazprom’, osvedočeni finansijer ruske vojne agresije prema Ukrajini, pokazuje da je fudbal prljaviji nego ikada.

Stadion Rajko Mitić
foto: Printscreen/youtube/FCRedStarBelgrade

- Zarada, korupcija, pranje novca, moderno ropstvo su kao ‘dobar dan’ za klubove, ali i za UEFA i FIFA, koji čine da sve to postane sastavni deo fudbalske igre.

- Ujedinjeni, želimo da ponudimo alternativu komercijalizaciji fudbala, kojim dominiraju reklame, sponzorstva i razni investitori. Ujedinjeni, ustajemo u odbranu sporta, u ime svih kojima su u srcu lopta, teren, stative i prečka - navodi se u saopštenju objavljenom ovog utorka.

Jang Bojs gostuje Crvenoj zvezdi u 2. kolu koje se igra 4. oktobra.

Bonus video:

00:35

Hibridni teren i novi mediko blok na Marakani: Crvena zvezda u novu sezonu ulazi spremna za sva iskušenja

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.