SVE OČI ĆE BITI UPRTE NA ENFILD: Imaju posebnu molbu za navijače Liverpula, hoće li ispoštovati minut ćutanja!?
Navijači Liverpula, Foto: Profimedia

VIDEĆEMO

SVE OČI ĆE BITI UPRTE NA ENFILD: Imaju posebnu molbu za navijače Liverpula, hoće li ispoštovati minut ćutanja!?

Legenda Liverpula Keni Dalgliš izrazio je nadu

Objavljeno:

Grupa za podršku preživelima tragedije na Hilsborou 1989. godine pozvala je navijače Liverpula da poštuju minut ćutanja za kraljicu Elizabetu Drugu, pre večerašnje utakmice na Enfildu protiv Ajaksa u fudbalskoj Ligi šampiona.

Ta grupa strahuje da bi na stadionu moglo da dođe i do zloupotrebe tragedije na Hilsborou, gde je poginulo 97 navijača, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Navijači Liverpula su prošle sezone pre početka finala FA kupa na Vembliju zviždali himni "Bože čuvaj kraljicu", što je osudio tadašnji premijer Boris Džonson.

Povodom kraljičine smrti u četvrtak, Liverpul je tražio od Evropske fudbalske unije (UEFA), da se uoči utakmice održi minut ćutanja.

- Svi koji ćete prisustvovati večerašnoj utakmici, molimo vas da pokažete poštovanje i poštujete minut ćutanja. Poštovanje ništa ne košta. Verovatno mislite da nikakva reakcija neće uticati na vas, ali će zloupotrebom tragedije uticati na nas i na članove porodica - navela je Grupa u saopštenju na Tviteru.

Legenda Liverpula Keni Dalgliš izrazio je nadu da će svi na "Enfildu" večeras poštovati želje te grupe. Trener Liverpula Jirgen Klop rekao je u ponedeljak da je uveren da će navijači poštovati minut ćutanja.

On je dodao da je poštovanje koje su navijači izrazili fudbaleru Mančester junajgteda Kristijanu Ronaldu prošle sezone u utakmici na" Enfildu", posle smrti njegove bebe, pokazalo da ne bi trebalo brinuti za ponašanje navijača.

Liverpul je ranije ove godine saopštio da će iskoristiti svu moć koju ima po zakonu da zaustavi zlonamerna skandiranja o katastrofi na Hilsborou, posle sve češćih skandiranja i pesama o toj tragediji u Šefildu, koja se dogodila uoči polufinala FA kupa 1989. godine.

(Espreso/Sportske)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.