ZENIT JE OVO MORAO DA URADI: Košarkaški klub iz Rusije ostao bez tima, dalji deo sezone doveden u pitanje!
Foto: Profimedia

videćemo šta će biti

ZENIT JE OVO MORAO DA URADI: Košarkaški klub iz Rusije ostao bez tima, dalji deo sezone doveden u pitanje!

Klub je sada izašao u susret svim stranim košarkašima i dozvolio im da tokom novonastale situacije napuste tim i Rusiju

Objavljeno:

Košarkaški klub Zenit dozvolio je svim svojim stranim košarkašima i članovima stručnog štaba da bez ikakvih posledica napuste tim tokom trenutne situacije u Rusiji i sukoba sa Ukrajinom, prenosi grčki portal SDNA.

Zenit je već napustio Šabaz Nejpir, a očekuje se da isto uradi i litvanski duo Arturas Gudaitis i Mindaugas Kuzminskas.

Nakon pritiska košarkaša, koji su izrazili veliku zabrinutost zbog dešavanja u Ukrajini, u peterburškom klubu su shvatili da je svlačionica ispunjena strepnjom i odlučili su da ne staju na put njihovom odlasku.

Klub je sada izašao u susret svim stranim košarkašima i dozvolio im da tokom novonastale situacije napuste tim i Rusiju, a pored pomenute trojice u svom sastavu ih ima sedmoricu (Karter, Lojd, Beron, Frenkamp, Pojtres, Ponitka, Miki). Ista stvar je i sa članovima stručnog štaba, koji gotovo u potpunosti čine stranci (Ćavi Paskval, Manos Papadopulos, Inigo Tortano i Dijamantis Panagiotopulos).

Podsetimo, tokom dana CSKA je saopštio da su četvorica košarkaša napustila taj klub, a u međuvremenu je isto učinio i peti - Džoel Bolomboj.

Za sada iz trećeg ruskog evroligaškog kluba Uniksa nema zvaničnih odlazaka, ali se spominje da je blizu te odluke Džerel Brentli.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.