BITAN DAN ZA BOGDANA: Košarkaš Atlante proslavio veliki JUBILEJ na kome su mu ČESTITALI svi iz kluba! (VIDEO)
Foto: Profimedia

OVO NE MOŽE SVAKO

BITAN DAN ZA BOGDANA: Košarkaš Atlante proslavio veliki JUBILEJ na kome su mu ČESTITALI svi iz kluba! (VIDEO)

Bila je ovo treća uzastopna pobeda Atlante u duelima sa Indijanom

Objavljeno:

Da će Atlanta precrtati Indijanu u svojoj Stejt Farm areni, ni u jednom trenutku se nije postavljalo pitanje. Kada Pejsersi su se predali već posle prve četvrtine kada su zaostajali 18 poena, priča je bila gotova na poluvremenu kada je minus otiša na 26.

Tre Jang je podjednako dobro punio obruč rivala i razigravao saigrače, a Bogdan Bogdanović je solidno pomogao Hoksima da se domognu važne pobede u borbi za plej-of - 133:112.

Služio je šut srpskog bek koji je na terenu proveo skoro 21 minut. To mu je bilo dovoljno da uz šut iz igre 5/11 postigne 13 poena, te da u poslednjoj deonici probije brojku od 4.000 poena od dolaska u NBA ligu. Do jubileja je došao nakon odlične solo akcije i pogotka sa polu distance.

Sam duel nije posedovao ni najmanju dozu neizvesnosti. Krajem treće četvrtine prednost domaćina iznosila je 106:75, dakle 31 poena, a isključivo zahvaljujući odluci trenera Nejta Mekmilana da kada je sve bilo rešeno odmara ključne igrače, pre svih Trea Janga, Pejsersi su uspeli da ublaže poraz na pristojnijih -21. Jang ih je doslovce uništio sa 34 poena i šest trojki iz devet pokušaja, podelio je i 11 asistencija. Atlanta je besprekorno gađala van linije 7,24 odakle je pogodila 17 puta iz 33 pokušaja - dakle timski procenat šuta za tri išao je preko 50 posto!

Za to vreme košarkaši Indijane nisu mogli mnogo toga da provuku kroz protivnički obruč o čemu svedoči šut iz igre od samo 39.8 posto, iliti pogodili su 37 šuteva iz 93 pokušaja. Timsku statistiku popravljali su Kris Duarte sa 25, odnosno Lens Stivenson sa poenom manje, dok je nekadašnji igrač Budućnosti i Mege Goga Bitadze postigao 14 poena uz po dva skoka i asistencije.

Bila je ovo treća uzastopna pobeda Atlante u duelima sa Indijanom, četvrta u minulih pet međusobnih okršaja. Četvrti vezani poraz za Pejserse, dok je za to vreme Atlanata živnula nakon što su je pobeđivali Toronto i Dalas.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.