CEDEVITA OLIMPIJI PRIPAO SLOVENAČKI DERBI: Krka poklekla u poslednjoj deonici!
Foto: Starsport©

aba liga

CEDEVITA OLIMPIJI PRIPAO SLOVENAČKI DERBI: Krka poklekla u poslednjoj deonici!

Cedevita Olimpija slavila je u dvorani "Leon Štukelj" protiv ekipe Krke

Objavljeno: 19:28h

Košarkaši Cedevita Olimpije opravdali su ulogu favorita večeras u Novom Mestu protiv domaće Krke i na kraju trijumfovali rezultatom 90:83.

Ljubljančanima je ovo četvrta uzastopna pobeda, ukupno deveta u AdmiralBet ABA ligi, a Krka je nastavila predugu seriju poraza, ovo joj je osmi uzastopni, i sada na pretposlednjem mestu ima skor 3-11.

Prva četvrtina je protekla u ravnopravnoj borbi, ali je od početka druge deonice Krka preuzela vođstvo koje je u pojedinim momentima iznosilo i 12-13 poena razlike, pa je sve do početka poslednje deonice Cedevita Olimpija bila u rezultatskom zaostatku.

A onda, kao i nedavno protiv Crvene zvezde, došao je do izražaja sužen izbor kvalitetnih igrača u ekipi Krke koja je u poslednjoj deonici totalno rezultatski razbijena. Serijom 21:2 u ovom delu igre Ljubljančani su prelomili meč u svoju korist, a u poslednjih par minuta su rutinski dovršili posao.

Jogi Ferel je prvo poluvreme završio bez poena, a u nastavku je stigao do čak 16, pa je i to jedan od razloga zašto je tokom drugog poluvremena došlo do preokreta. Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Ogast sa 22 poena i 11 skokova i Džejkob Pulen sa 22 poena i četiri asistencije.

Kod domaćih, standardno dobra partija Roka Stipčevića sa 17 poena i osam skokova, a Luka Lapornik je upisao 14 poena i četiri skoka.

(Espreso/Sportske.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.