Toliko je bio veliki: Za Maradonu je Ranko Žeravica bio Bog!

El Pibe je pred njim stajao mirno

Toliko je bio veliki: Za Maradonu je Ranko Žeravica bio Bog!

Jedna od anegdota iz života preminulog velikana jugoslovenske i svetske košarke je ta da mu je jednom prilikom svoje poštovanje iskazao i savni argentinski fudbaler
Objavljeno: 10:26h

Znali smo koliko je veliki bio Ranko Žeravica i šta je učinio za jugoslovensku košarku kojoj je udario temelje na kojima se i danas zasniva, ali nejgovu veličinu možemo shvatiti tek kada vidimo kako o njemu pišu i pričaju velike zvezde i inostrani mediji. Smrt Ranka Žeravice potresla košarkaški svet: Od Argentine do Španije se opraštaju najvećeg! (FOTO) Tako je posle vesti o smrti svog učitelja, Božidar Maljković u izjavi za "Večernje novosti" ispričao zanimljivu situaciju iz vremena kada je bio pomoćnik Žeravici u Crvenoj zvezdi 80-tih godina, kada je i slavni Dijego Maradona ukazao čast i poštovanje košarkaškom stručnjaku.

- Sećam se da smo putovali u Tel Aviv sa Zvezdom, a na istom tom letu je bio i Maradona. Ranko ga je video i zamolio me da odem da uzmem autogram za njegove sinove koji su bili kolekcionari. Otišao sam i kada sam rekao Maradoni za koga je autogram ustao je, stao mirno i rekao "Ranko je Bog u mojoj zemlji" - ispričao je Maljković. Dan kada su obruči plakali: 11 činjenica o Ranku Žeravici koje ne smemo zaboraviti! (FOTO) (VIDEO) Podsećamo da je Žeravica bio selektor Argentine i da je, kao što je to učinio sa jugoslovenskom, tako isto uradio i za argentinsku košarku kojoj je postavio temelje na kojima se drži i dan-danas. (Espreso.co.rs / Izvor: Večernje novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.