NOVICKI LASKA SRBINU: JEDAN JE OD NAJBOLJIH ŠUTERA SVIH VREMENA!
Foto: AP

NBA

NOVICKI LASKA SRBINU: JEDAN JE OD NAJBOLJIH ŠUTERA SVIH VREMENA!

Kakve reči jedne legende za drugu! Zajedno su Dirk Novicki i Peđa Stojaković osvojili titulu u Dalasu 2011. godine, a sada je čuveni nemački as odgovarao na pitanja svetskih medija.

Objavljeno: 21:11h

Na konferenciji je bio i Mondo, a jedno od pitanja koje je Novicki dobio ticalo se evropskih igrača koji su ranije igrali u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.

Način na koji je opisao Peđu možda i najbolje govori o tome koliko ga ceni. Za njega je Srbin među najboljim šuterima ikada.

- Voleo sam Dražena Petrovića, Arvidasa Sabonisa, Tonija Kukoča, dosta je tu njih koji bi bili na listi. Igrao sam sa Peđom Stojakovićem, jednim od najboljih šutera svih vremena. Njegov izbačaj je bio prvoklasan, gledao sam to na treninzima stalno. Tu je Toni Parker, a sada su tu Nikola Jokić, Luka Dončić, Janis Adetokumbo, teško je izabrati - nasmejao se Dirk.

Dirk Novicki
foto: AP

Pošto je spomenuo šutere, priča se nastavila sa Stefom Karijem koji će oboriti rekord Reja Alena po broju pogođenih trojki. Pitanje je samo kada.

- Mislim da niko neće moći da obori novi rekord koji Stef postavi. Način na koji igra, šutira, fantastično je, zabavno za gledanje. Promenio je igru, pogledajte odakle igrači šutiraju, koliko daleko, sa pola terena i ubacuju. Tako nešto niste mogli da vidite kada sam ja igrao. On kad igra izgleda tako lako. Fantastičan je šuter, poboljšao je šut posle driblinga. Zabavno je. Čak i ja skačem i vičem na TV da šutira kad ga vidim da pređe polovinu. Nije atletski nadaren, sjajan je momak i lako je navijati za njega.

NBA liga je objavila listu od 75 najboljih igrača za ovih 75 godina koliko liga postoji, a o tome je pričao i Dirk. Priznao je da je napravio svoju listu, da nije sebe stavio na spisak i da je na provom mestu Majkl Džordan.

Dirk Novicki
foto: EPA/Larry W Smith

- Pokušavam da sagledam celu sliku. Da uzmemo Juinga ili Barklija za primer, ne mogu da ih krivim što nisu uzeli titule. Naleteli su na igrače poput Džordana. Ne može da se priča o jednoj kategoriji. Proveo sam dve-tri večeri, po nekoliko sati što možda nije trebalo, pravio sam svoju listu i naučio sam toliko toga o nekim igračima. Uradio sam domaći, svidelo mi se. Neću otkriti ko je na listi, ali je teško upoređivati različite ere. Brojevi u nekim prethodnim decenijama nisu bili ovako veliki, pa onda ide priča o odbrani da se tada igralo mnogo čvršće. Zaista ima dosta faktora. Majkl će uvek biti na prvom mestu, za mene je on najboljih ikada. Nisam sebe stavio, to je bio uslov za listu", završio je Novicki i dodao da je ponosan što se našao na listi NBA među 75 odabranih.

Espreso/Mondo


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.