BARSELONA OTVARA SVE KARTE PRED "EL KLASIKO": Sa Eksumom na parketu napadaju prvo mesto!?
Foto: Profimedia

evroliga

BARSELONA OTVARA SVE KARTE PRED "EL KLASIKO": Sa Eksumom na parketu napadaju prvo mesto!?

U petak nas očekuje derbi 14. kola Evrolige

Objavljeno:

Barselona u odsutnom momentu u sezoni ima tri povređena igrača. Ne zna se ko je od njih bitniji za igru ekipe koja sa Realom drži prvo mesto na tabeli Evrolige, a baš je kraljevski klub naredni rival Katalonaca u tom takmičenju.

Barselona i Real će igrati u petak u „El klasiku“ pa će iza meča u Kataloniji samo jedan tim ostati na čelu Evrolige. Meč je na programu u petak od 21 čas, a u njemu Šarunas Jasikevičius neće računati na Aleksa Abrinesa, Nika Kalatesa i Korija Higinsa.

Dante Eksum
foto: Profimedia

Oni neće nastupiti za Barselonu bar do kraja 2021. godine, pa će klub reagovati na tržištu. Bilo je priča da će bivši bek Partizana Brajan Angola doći. On trenutno igra za atinski AEK mada je povređen, a i upitno je koliki kvalitet može da donese lideru Evrolige.

Daleko je realnije da će Barsa poći za NBA pojačanjem. Pominje se da je Dante Eksum veoma blizu potpisa za tim iz „Blaugrane“. Radi se o australijskom olimpijcu koji je igrao za Jutu, Klivlend, a tim nema od oktobra kada su ga otpustili Hjuston Roketsi.

Posle sedmogodišnjeg iskustva u NBA ligi on bi mogao da ima vatreno krštenje u Evropi i to protiv Reala. Španci pišu da će on potisati tromesečni ugovor.

Inače igra Barselone zbog izostanka Kalatesa i Higinsa sada mnogo zavisi od Kajla Kjurika, Nikolasa Laprovitole i Rokasa Jokubaitisa, pa je malo falilo da tako Katalonci izgube od Anadolu Efesa u Istanbulu minulog petka.

(Espreso/Sport klub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.