ABA NIJE UREĐENA, POJEDINCI POKUŠAVAJU DA STVORE ''BOKAN LIGU''? Zvezda će podneti tužbu, kaže Nebojša Čović
Foto: Starsport©

oštro

ABA NIJE UREĐENA, POJEDINCI POKUŠAVAJU DA STVORE ''BOKAN LIGU''? Zvezda će podneti tužbu, kaže Nebojša Čović

Najveća zamerka kluba sa malog Kalemegdana je što je to neuređena liga i mi smo zbog toga reagovali

Objavljeno:

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović je u intervjuu za BH Basket, gde je govorio na predstojećem sastanku ABA lige i kako su dešavanja iz finala regionalne lige dosta poremetili odnose klubova.

Prvi čovek kluba sa malog Kalemegdana je rekao da će se truditi da ABA liga ne postane ''Bokan liga''

- Ne bih ja to zvao skupštinom, već sastankom. Najveća zamerka Crvene zvezde je što je to neuređena liga i mi smo zbog toga reagovali. To traje od 2019. godine, a sada je 2021. Pojedinci pokušavaju da svojim pozicijama se postave tako da oni kontrolišu ABA ligu i zato ja kažem da to neće biti 'Bokan liga'. Crvena zvezda je podnela dve tužbe, jer liga nije pravno uređena. Zato je to vrlo neizvesno kako će se to u aprilu odvijati - rekao je Čović.

Dragan Bokan, Dejan Radonjić, Nebojša Čović
foto: Starsport©

Potom je dodao da je sa Mladenom Veberom, iz tada Cedevite i Draganom Bokanom predsednikom Budućnosti, postavio osnove nove ABA j.t.d. lige kao i da je njihovom zaslugom zaživela ideja o osnivanju ABA 2, koja je kasnije i realizovana.

- Nakon toga, usledili su nemili događaji i 2018. i 2019. Oni su poremetili odnose u ABA ligi. Najveći problem je poverenje. Sad se pokušava nastaviti nekakvim silama, sve u cilju kontrole ABA lige i kontrole sudija u ABA ligi. Na kraju krajeva, pogledajte u poslednja dva-tri dana šta se dogodilo sa odlaganjem utakmicama… Ako to bude uređeno pravna liga, ona ima perspektivu. U protivnom, plašim se da neće imati perspektivu - zaključio je Nebojša Čović.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.