Dramatično: Ako ne uradi jednu stvar na kraju sezone, život Duška Vujoševića je ozbiljno ugrožen! (VIDEO)
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

košarka kao lek

Dramatično: Ako ne uradi jednu stvar na kraju sezone, život Duška Vujoševića je ozbiljno ugrožen! (VIDEO)

Otkrio i je i šta smatra za najveći uzrok pogoršanja njegove bolesti
Objavljeno: 10:34h

Najtrofejniji trener u istoriji košarkaške sekcije Partizana Duško Vujošević je u razgovoru za francusku "Popular" otkrio detalje o svom zdravstvenom stanju, kao i planovima koje ima sa svojim Limožom.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Proslavljeni stručnjak je naveo i da je zbog bolesti razmišljao da napusti košarku, ali da je igra ispod obruča najbolji mogući lek za njega.

- Letos mi je bolest bila najveći problem. Morao sam da provedem neko vreme u bolnici, da se spremim za dijalizu. Na moje iznenađenje, zdravstveno stanje mi se pogoršalo. To što je izostao rezultatski uspeh, kao i činjenica da igrači nisu prihvatili moj način rada, mnogo su me emotivno koštali. Mislim da je sve to i dovelo do dijalize - izjavio je bivši strateg crno-belih i dodao:

foto: Saša Pavlić Koky

- Naravno, posle toga je moje zdravlje postalo razlog za brigu u čitavom timu, jer su se ljudi pitali da li ću moći da nastavim da radim. Ali, nikada nisam želeo da moje stanje koristim za bilo kakve negativne ciljeve. Prosto, danas se osećam bolje. Hvala medicinskom timu bolnice u Limožu kod kog i idem na dijalizu dvaput sedmično - rekao je Vujošević.

- Razmišljao sam da zbog svega toga napustim košarku, ali ona je najbolji lek. Imam probleme sa šećerom i stanje se pogoršavalo jer nisam bio baš najdisciplinovaniji. Sada mi treba svakodnevna doza insulina da bih preživeo. Slično tome, treba mi i doza košarke da bih preživeo. Na kraju sezone će mi trebati i transplatacija bubrega - rekao je stručnjak.

foto: Saša Pavlić Koky

On se osvrnuo i na stanje sa pojačanjima i na problem dovođenja istih u Limož.

- Voleo bih da imam više igrača kao što je Leo Vesterman. On je želeo da igra Evroligu, a činjenica da ne igrate elitno takmičenje ne pomaže vam ni da dovedete pojačanja. Činjenica je da nema francuskih klinaca koji su nam se pridružili ovog leta. Da budem iskren, kada sam bio trener Partizana, mladi francuski igrači su mi sami dolazili. A sada, kada sam u Francuskoj, neće niko - rekao je bivši trener Partizana.

(Espreso.co.rs/sport.blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.