I POSLE SE BOŽIĆNA ČUDA NE DEŠAVAJU: Majamijev klinac je večeras upravo napravio jedno!
Foto: EPA/Erik S Lesser

nba veče

I POSLE SE BOŽIĆNA ČUDA NE DEŠAVAJU: Majamijev klinac je večeras upravo napravio jedno!

NBA liga svake godine za vreme katoličkog Bozića, organizuje i planira takav raspored da ekipe koje su najgledanije i najpopularnije, igraju jedne protiv druge

Objavljeno:

Majami Hit - Nju Orleans Pelikans

Majami Hit je pobedio ekipu iz Orelansa rezultatom 111:98 u okviru Božićne večeri u NBA ligi.

Prvo poluvreme je proteklo u inicijativi ekipe sa Floride. Početakom meča su bili u najvećem zaostatku tokom utakmice, -8, sve dok Dragić nije ušao i svojom serijom poena pokrenuo igru i igrače Majami Hita. Majami je napravio seriju tad od osam uzastopnih poena i preokrenuo rezultat u svoju korist. Džimi Batler je posle prve četvrtine izašao sa povredom zgloba i do kraja utakmice se nije vratio.

Rezultat na kraju prve četvrtine je izgledao ovako, 29:26 za Majami Hit.

Dankan Robinson je svojim odličnim šutem u jednim momentima držao ekipu u igri, a u drugim uvećavao prednost svoje ekipe. Toliko je dobro šutirao, da je oborio rekord NBA lige, sa 6 ubačenih trojki za jedno poluvreme.

Na kraju poluvremena rezultat je iznosio 66:53 u korist Majami Hita.

Drugo poluvreme je izgledalo isto kao i prvo, u momentima su košarkaši Nju Orleans Pelikansa pokušavali da smanje prednost, najviše se istakao Brendon Ingram i Zajon Vilijamson, ali je ekipa sa Floride uspešno to poništavala svojom dobrom odbranom i brzim napadima. Gosti su tokom drugog poluvremena najbliže prišli na -9, mada, mladi igrači Majami Hita su uporno povećavali prednost svoje ekipe.

Rezultat posle tri četvrtine igre je bio, 88:79 i dalje u korist domaćina.

Kraj utakmice je bio loša slika ekipe iz Orleansa, svakim potezom su povećavali prednost protivnika, bez ideje u napadu su bili dok je Majami izgledao sve bolje, i dominantnije.

Rezultat na kraju utakmice je iznosio, 111:98 za domaćine.

Za Majami Hit večeras je najbolji bio Dankan Robinson sa 23 poena, iza njega je bio Goran Dragić sa 18 poena i 9 asistencija, a na drugoj strani su se istakli Zajon Vilijamson sa dabl dabl učinkom od 32 poena i 14 skokova i Brendon Ingram sa 28 poena.

Milvoki Baks - Golden Stejt Voriors

- pobedio rezultatom -

Tokom prve četvrtine videla sa čvrsta odbrana Milvokija. U napadu su predvodili Kris Midlton, Janis i Donte Divićenzo. Golden Stejt se mučio od starta, manjak ideje u napadu i loš šut je rezulutiralo tako da protivnik ode na malu pauzu sa osam poena prednosti.

Rezultat je na kraju prve četvrtine iznosio 33:25 za domaćine.

Milvoki nije nikako uspeo da se odvoji na 10+, ali su mirno održavali prednost koju su ostvarili od prve četvrtine. Ali su odličnom igrom ipak uspeli na par minuta da se odvoje na dvostruku prednost, na tri minuta pred kraj četvrtine, vodili su 10 razlike 53:43. Međutim, Voriorsi su se borili, spustili su prednost domaćina na -7, ali je Milvoki uzvratio malom serjiom, i tako otišili na +11. Stef Kari je pogotkom sa Milvokijevog logoa smanjio prednost na +10.

Otišli su na veliki odmor, a rezultat je bio 66:56.

Nakon odmora, Milvoki je izašao spremno da uzme utakmicu u svoje ruke i poveća prednost. Golden Stejt nije izgledao na sebe, nastavili su da igraju bez ideje i bez preterano velike želje. Tokom četvrtine, Milvoki je održavao i povećavao prednost malo po malo, najviše tokom cele četvrtine što su imali je bilo +23. Kris Midleton je najviše zaslužan za tu prednost, svojim preciznim šutem za tri poena. Voriorsu četiri minuta nisu uspeli ništa da pogode, vezivali su promašaje u igri umesto pogodtke.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.