Njegovo visočanstvo Sale Đorđević! 4X5: Pehari, najjače izjave, autoritet, osmeh! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Saša Pavlić Koky

hvala na svemu, legendo

Njegovo visočanstvo Sale Đorđević! 4X5: Pehari, najjače izjave, autoritet, osmeh! (FOTO) (VIDEO)

Iako nijedna pisana reč ovoga sveta ne može da iskaže svu zahvalnost koju cela naša zemlja oseća prema ovom čoveku, možemo makar da pokušamo
Objavljeno: 18:03h

5 NAJJAČIH IZJAVA ALEKSANDRA ĐOREVIĆA

* Nakon pobede protiv Australije u polufinalu Olimpijskih igara 2016. godine

foto: Reuters

- Zasluženo idemo u finale, miran sam posle svega što je bilo, jer volim ove momke, volim ovu zemlju, volim ovaj dres i uživaću u medalji kakva god da bude.

foto: Reuters

- Mi igramo za zlato. Da li ćemo ga osvojiti to ne mogu da kažem, ali smo svakako spremni da se borimo za zlato.

* Pred osminu finala Mundobakseta sa Grčkom 2014. godine

foto: Reuters

- Mislim da je ekipa voljna, željna i spremna za dobru utakmicu sa Grcima. Oni imaju jednu hemiju koja se vidi na terenu i na nama je da to razbijemo. Mir u glavi, vatra u srcu, to je ono što nam treba. Ovo je za nas finale, najvažnija utakmica na šampionatu

* O patriotizmu i osećaju nacionalizma

foto: Profimedia

- Ja sada fiksiram dva orla na zastavi i naježim se svaki put kada čujem našu himnu. To je moj ritual i priprema za utakmicu. Ne gledam u četiri S, to mi je već izbledeo amblem srpstva jer mislim da je jedna fraza bez obzira što lepo zvuči, ali dva orla su mi, bez obzira na to što gledaju na suprotne strane, neka unutrašnja inspiracija i snaga. Čak i kad svira himna druge zemlje, ja tražim taj let orla da se i ja negde vinem zajedno sa njim. Tako je otkako sam trener i slušam himnu pred svaku utakmicu, a moj je san da čujem himnu na kraju nekog takmičenja. To je misija.

* O onome šta za njega predstavlja tim

foto: Fonet/aleksandar Koković

- Mnogo puta, ako ne i uvek, 12 izabranih nisu skup 12 najboljih, nego skup 12 koji najbolje igraju zajedno. Reprezentacija koju trenutno vodim jeste najbolja reprezentacija Srbiji.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.