ABA LIGA POČINJE NAREDNOG VIKENDA: Iznenadiće vas kad vidite ko će biti novi/stari predsednik!
Dragan Bokan u društvu Ostoje i Čovića, Foto: EPA, Branislav Božić, Filip Plavčić

SVE POZNATO

ABA LIGA POČINJE NAREDNOG VIKENDA: Iznenadiće vas kad vidite ko će biti novi/stari predsednik!

Potvrđeno je da će direktor Dubravko Kmetović i sportski direktor Milija Vojinović imati velika ovlašćenja i praktično voditi ligu. Izabran je i novi disciplinski sudija, potvrđen je mandat Saši Pavličiću Bekiću

Objavljeno: 15:33h

Danas je posle drugog dela sednice Skupštine najboljih klubova iz regiona, stigla samo zvanična potvrda. Regionalna košarkaška liga počinje narednog vikenda, prema davnom utvrđenom kalendaru.

To je najvažnija odluka doneta na današnjem online zasedanju, čime su, bar na kratko, prevaziđene tačke sporenja pojedinih klubova. Pre svih Crvene zvezde i Partizana.

Potvrđeno je da će direktor Dubravko Kmetović i sportski direktor Milija Vojinović imati velika ovlašćenja i praktično voditi ligu. Izabran je i novi disciplinski sudija, potvrđen je mandat Saši Pavličiću Bekiću.

Dakle, liga će se igrati, ali daleko od toga da su svi sporovi rešeni.Oni su samo odloženi do neke naredne sednice. Prvi i osnovni problem je registracija FMP-a kao vlasnika ABA lige, jer Partizan ne želi da dozvoli da regionalnim takmičenjem predsedava predstavnik Pantera Zoran Tošković, inače tast Filipa Čovića, sina prvog čoveka Crvene zvezde Nebojše Čovića. Do daljeg će ligom presedavati prvi čovek Budućnosti Dragan Bokan.

Drugo, crno-beli i dalje insistiraju da se u dokumente ubaci član po kome je za sve sporove u ABA ligi nadležan Sud za arbitražu u sportu u Lozani (CAS). Zvezda navodno ne želi da menja već usvojenu odluku da je za sporove nadležan Trgovinski sud u Zagrebu.

A, kako Espreso saznaje, ligom do daljeg, dok se drugačije ne utvrdi dogovorom klubova predsedava Dragan Bokan, jedini predsednik koji je u potpunosti legalan, jer od 2015/16, kada je on bio predsednik nisu sprovedene promene u vlasničkom listu lige.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/MOZZART Sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.