PORTLAND JE U PLEJ-OFU: Nurkić posle porodične tragedije igrao kao nikad u životu! Blejzersi izbacili Memfis!
Foto: EPA/Erik S Lesser

Plej in

PORTLAND JE U PLEJ-OFU: Nurkić posle porodične tragedije igrao kao nikad u životu! Blejzersi izbacili Memfis!

U direktnom duelu koji se od ove godine igra između 8. i 9. ekipe na tabeli saznali smo poslednjeg učesnika NBA plej-ofa

Objavljeno: 23:35h

Portland je poslednji učesnik NBA plej-ofa.

Trejlblejzersi su u takozvanom "plej inu" pobedili Memfis 126:122 i obezbedili duele sa Lejkersima u prvoj rundi doigravanja.

Podsećamo od ove sezone se u NBA igra takozvani "plej in" u slučaju da između osmoplasirane i devetoplasirane ekipe je razlika manja od 4 pobede kao što je tada bilo u slučaju Portlanda i Memfisa.

Blejzersima je bio potreban jedan trijumf, dok recimo da je pobedio Memfis, onda bi se igrala još jedna utakmica i bila bi im potrebna još jedna pobeda.

Ali toga neće biti, jer su uspeli da se igrači iz države Vašington izbore i naprave preokret u meču u kome su Grizlisi takoreći od gotovog napravili veresiju. Imali su u četvrtoj četvrtini prednost 101:93, ali nisu uspeli tada da prelome meč.

Inače, bila je ovo strašna utakmica gde smo videli sjajne poteze s obe strane i pogađanje trojki u nizu.

Moramo pre svih spomenuti Jusufa Nurkića koji je baš pred samu utakmicu saznao da mu je baka preminula od koronavirusa, a to ga je inspirisalo da odigra za nju i odigrao je monstruozno.

Postigao je košarkaš iz Tuzle 22 poena i uhvatio 21 loptu u skoku i upisao 6 asistencija.

Demijen Lilard je postigao 31 poen uz 10 asistencija, dva manje je ubacio Mekolum, a 21 poen je ubacio Karmelo Entoni koji je trojkom iz ćoška na 20 sekundi pre kraja i stavio tačku na ovu utakmicu.

U poraženim Grizlisima uzaludna su bila 35 poena Dža Morenta. Jonas Valančijunas je imao 22 poena i 17 skokova, a Dilon Bruks 20 poena.

Marko Gudurić je ceo meč odgledao s klupe.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.